Oleg Mandić na izletu u Rovinj najavio skoro napuštanje čelništva udruge antifašista @ Opatija

uaba_rovinj_izlet_2015 (3)

Na čelu udruge zamijenit će ga Bruno Starčić, a ”primopredaja vlasti” održat će se 17. prosinca na sjednici predsjedništva udruge.

Opatija/Rovinj – Dugogodišnji predsjednik UABA-e Oleg Mandić na nedavnom je izletu članova udruge najavio skorašnje napuštanje čelništva ove opatijske organizacije, zahvalivši svima na ”ugodnom ozračju što smo ga imali pri realizaciji svakog projekta i projektića, čime smo manifestirali zajedništvo i privrženost postavljenim ciljevima”.

uaba_rovinj_izlet_2015 (2)

– Dani antifašizma u Opatiji koje smo doveli već do sedmog izdanja, pa izložba ”Crna noć je šapićala…”, pa Memento i svi eventi vezani za Auschwitrz, pa 70. godišnjica Oslobođenja Opatije, pa Jama Ičići, pa otvaranje web stranice, pa akcija koja je još u toku vezana za Fond solidarnosti… Kako rekoh, projekata i projektića, djelatnosti i akcija je bilo još. Mnogo. Kao u priči. Ali sve to postepeno blijedi u mojim sjećanjima. I upravo ta moja progresivna zaboravljivost, često uobičajena u mojim godinama, bila je presudna u mojoj odluci da se povučem sa mjesta predsjednika naše udruge. Naša je UABA pre-vrijedan dragulj da bi ju se moglo i smjelo voditi samo sa pola snage. Napravili smo od udruge prepoznatljiv opatijski brend na kojem nam svi zavide i valja nam ga čuvati. Stoga radimo već 6 mjeseci na sukcesiji, kako moj svojevrsni odlazak ne bi poremetio nesmetan daljnji razvitak udruge. Naše je Predsjedništvo prihvatilo moj prijedlog da položaj predsjednika UABA Grada Opatije preuzme naš vrli član i prijatelj Bruno Starčić, koji koncem godine završava svoj radni vijek odlaskom u mirovinu. Ja ću 17. prosinca na sastanku Predsjedništva dati ostavku, a Bruna ćemo izabrati i formalno za novog predsjednika. Bruno se već nekoliko mjeseci aktivno uključio u rad na vođenju udruge, pa vas uvjeravam, da nije ovih mojih riječi, ne bi ustvari ni znali za najavljenu promjenu na našem vrhu, kazao je Mandić kolegama, dodavši da ne bi bilo pošteno kad ne bi podcrtao da svi uspjesi naše udruge ne bi bili mogući da nisam sve ove godine uza se imao vrlu suradnicu u liku drage nam tajnice Suzi.

uaba_rovinj_izlet_2015 (1)

Oproštajni izlet održan je proteklog vikenda, a u sklopu svojih tradicionalnih jednodnevnih posjeta nekom od hrvatskih gradova, mjesta ili otoka opatijski su antifašisti obišli Rovinj i Limski kanal, a prilikom posjeta ovim istarskim destinacijama organizirani su i susreti s tamošnjim antifašistima.

Izvještaj s putovanja dostavila je tajnica udruge Suzi Cvjetković.

– Naši članovi, njih 49, krenuli su u subotu na putovanje kroz Istru. Odlučili smo da ćemo putovati uz more preko Mošćeničke Drage, Plomina i Čepić polja. Dan je bio predivan a sam pogled na našu obalu i Kvarner uvijek izaziva oduševljenje. U Rovinju smo uz stručno vodstvo turističkog vodiča razgledali znamenitosti grada. Nakon razgleda susreli smo se s antifašistima Rovinja na čelu s njihovim predsjednikom Dragom Pulićem i tajnikom Romeom Matoševićem. Prenijeli smo im svoja iskustva u radu Udruge i položili vijenac na lokalni spomenik. Put nas je dalje poveo do Uljare u kojoj smo vidjeli proizvodnju maslinova ulja, a nakon toga prema Limskom kanalu. Tu smo uživali u ljepoti prirode i oazi mira i opuštanja. Kako je sve išlo prema planu došli smo i do Dva baladura – agroturizma gdje smo imali organiziran ručak. Uz harmoniku, pjesmu i ples, vrijeme je brzo prošlo ali valjalo je krenuti natrag. Svi su bili jako zadovoljni izletom i još je jednom potvrđeno da upravo druženja puno doprinose radu Udruge i zajedništvu, navela je Cvjetković.

uaba_rovinj_izlet_2015 (4)

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!