Omogućen obilazak grobnih mjesta u pograničnom području

– Obavještavamo građane, bez obzira na prebivalište u Republici Hrvatskoj, da od 11. rujna mogu prelaziti državnu granicu radi održavanja i uređenja grobnih mjesta u susjednoj Republici Sloveniji, a koja se nalaze na području koje je obuhvaćeno Sporazumom o pograničnom prometu i suradnji (SOPS), stoji u objavi.

Rupa, Pasjak – Nakon niza tekstova i reagiranja od strane stanovnika pograničnih dijelova naše županije te aktualizacije pitanja koje se tiče izgradnje novog groblja za gornji matuljski kraj iz PU primorsko-goranske objavili su da je posjet grobljima moguć bez dodatnih komplikacija, ali uz uvjet povratka u Hrvatsku u roku od 24 sata.

– Obavještavamo građane, bez obzira na prebivalište u Republici Hrvatskoj, da od 11. rujna mogu prelaziti državnu granicu radi održavanja i uređenja grobnih mjesta u susjednoj Republici Sloveniji, a koja se nalaze na području koje je obuhvaćeno Sporazumom o pograničnom prometu i suradnji (SOPS). Navedeno je omogućeno u okviru izmijenjene točke 14. članka 10. slovenske Odluke o određivanju i provođenju mjera za sprečavanje širenja zaraznih bolesti. Prilikom prelaska granice građani trebaju predočiti odgovarajući dokaz (npr. vlasništvo obiteljske grobnice ili slično) te se vratiti u svoju državu, odnosno Republiku Hrvatsku u roku od 24 sata, stoji u objavi.

error: Content is protected !!