Opasna stabla uz prugu prijete sigurnosti mještana @ Matulji

Ilustracija

Ilustracija

Iz HŽ Infrastrukture odgovorili su nam kako su obavili pregled ove situacije, no kako su proteklih dana djelatnici bili angažirani na intenzivnim radovima u Gorskom kotaru, stoga će se stabla ukloniti najkasnije tijekom prvog tjedna u prosincu.

Matulji – Razornih posljedica olujne bure, koja je 11. studenog poharala riječki i liburnijski kraj, nisu ostali pošteđeni niti Matulji. Iako šteta na javnim objektima i infrastrukturi nije značajna, muku s porušenim stablima muče mještani, pri čemu su se na njihovim okućnicama našla i stabla u ”tuđoj ingerenciji”. Takav je slučaj i u samome centru Matulja, u Ulici Vladimira Nazora kraj matuljskog željezničkog kolodvora, čijim je stanovnicima bura u dvorište porušila stabla što su ”krasila” matuljsku prugu.

– Na zemljištu uz prugu nalaze se visoka, uglavnom posahla i u bršljan zarasla stabla koja prijete pruzi i susjednom terenu. Naime, uslijed nedavne orkanske bure, tri stabla visine deset metara pala su susjedu u vrt. O tome sam obavijestio željezničku stanicu u Matuljima, kojoj je obveza brinuti o pruzi i svom zemljištu, no ništa nisu poduzeli. Nakon druge bure, par dana kasnije, još je jedno stablo iščupano te se opasno nadvilo nad susjedov vrt. Potencijalno velik problem bio bi ukoliko bi se uslijed jakog juga stablo srušilo na prugu, električne žice od 25.000 volti ili obližnju cestu, kazao je Nikola Kršanac, stanovnik ovog područja, koji nam se obratio sa zamolbom da ukažemo na ovaj problem, budući da nije uspio s HŽ Infrastrukturom pronaći ”zajednički jezik” kako bi se potencijalno opasna stabla uklonila.

U odgovoru na naše pitanje, iz HŽ Infrastrukture odgovorili su nam kako su obavili pregled ove situacije, no kako su proteklih dana djelatnici bili angažirani na intenzivnim radovima u Gorskom kotaru, stoga će se stabla ukloniti najkasnije tijekom prvog tjedna u prosincu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!