Opatija 21 prošlu godinu završila u minusu od milijun i pol kuna: Direktor Štok razloge vidi u koroni i Dujmićevim odlukama

Opatijske vijećnike zanimalo je kako će Opatija 21 prebroditi očito velike financijske probleme. Štok je kazao da postoje rješenja, a ključno je ono da se poštuju odluke struke kad se donose opći uvjeti parkiranja koji moraju postati standard.

Opatija – Gradska tvrtka Opatija 21 prošlu godinu završila je s gubitkom od milijun i pol kuna, kazao je direktor ove gradske firme Igor Štok predstavljajući na 3. sjednici opatijskog Gradskog vijeća financijsko izvješće o njezinom poslovanju.

To je prvi puta u četiri godine, u nekoliko navrata ponovio je Štok, da ima priliku vijećnicima uopće govoriti o poslovanju Opatije 21.

Minus je posljedica, prema objašnjenju direktora, koji je inače očekivao minus od čak tri milijuna kuna, korona krize i brojnih odluka bivšeg gradonačelnika Opatije Ive Dujmića.

No, izgleda, na štetu ove gradske firme.

Ponešto su, po njemu, krive i banke koje nisu pristale na dužu odgodu otplate ni jednog kredita koje firma ima.

Zahvaljujući takvim okolnostima, firma je šest mjeseci tijekom 2020. godine radila bez mogućnosti ostvarivanja prihoda od svojih komercijalnih i komunalnih usluga: naplate korištenja dvorane Marino Cvetković i parkiranja.

“Od prosinca do konca veljače, dakle tri mjeseca, Opatija 21 ne naplaćuje parking tijekom vikenda i blagdana. To su jedini dani u tom periodu godine kad možemo naplatiti parkiranje. Tijekom tjedna imamo besplatan sat parkiranja i povlaštene karte, pa firma nema kome naplatiti parking”, požalio se gradskim vijećnicima Štok.

Drugi razlog minusa u poslovanju direktor Opatije 21 vidi u – koroni.

“Gradonačelnik je, putem lokalnog Stožera, 19. ožujka ukinuo Opatiji 21 komunalnu djelatnost naplate parkiranja. Treba napomenuti da odluku nije donio državni, već lokalni, opatijski stožer”, kazao je Štok koji je pritom još naglasio podatak da takve odluke nisu u vrijeme korone donesene u drugim gradovima i općinama u Hrvatskoj: Puli, Šibeniku, Zagrebu, Split, Zadru, itd.


Opatija 21 bila je tema i prošle sjednice Gradskog vijeća kad se raspravljalo o nagradi za najbolju tvrtku u parkirališnoj djelatnosti za 2020./21. godinu – “Parking Management Company of the Year”. Naime, iz vijećničke rasprave, odnosno pitanja vijećnika Akcije mladih Dina Žigulića ispostavilo se da je nagradu Opatiji 21 dodijelila firma koja je registrirana za poslove medijskog zastupanja.

Potom je nastavio iznositi druge detalje koji su otežali poslovanje Opatije 21. Naime, 23. ožujka Opatiji 21 onemogućena je i naplata korištenja dvorane Marino Cvetković.

“Više od dva mjeseca dvorana nije korištena. Prema tome, nije bilo ni prihoda. No, troškovi firme, odnosno hladni pogon, kao i najam sustava za naplatu parkinga, košta kao da on radi punom snagom”, pojasnio je direktor Štok.

“Početkom pandemije vlasnik donosi još jednu odluku, da se niti jedan zakup poslovnog prostora u dvorani Marino Cvetković ne smije naplaćivati. Dakle, ostali smo i bez tog prihoda”, pojasnio je Štok koji se ni tu nije zaustavio.

Naime, kao nelogičnost u poslovanju naveo je i činjenicu da Opatija 21 nije koncesionar parkirne djelatnosti, već trgovačko društvo koje je u vlasništvu Grada Opatije, što je jedinstveni slučaj u Hrvatskoj.

Shodno tome, uplaćuje postotak od svog poslovanja svom vlasniku.

“Temeljem ugovora o dodjeli djelatnosti, mi smo pandemijske 2020. godine Gradu Opatiji, odnosno u gradski proračun uplatili 890.000 kuna”, požalio se Štok koji je iznio podatak da je bivši privatni koncesionar, u zadnjoj godini svog poslovanja, uplatio Gradu 763.000 kuna.

Kao spasonosnu odluku naveo je to da su u vrijeme korone raskinuti svi ugovori koje je Opatija 21 imala s “outsource” tvrtkama. To je rezultiralo, nastavio je Štok, time da su se zaposlenici Opatije 21 radili i one poslove koji su prije bili u sustavu “outsourcea”; od čišćenja do noćnih zaštitarskih poslova.

“Time smo smanjili rashode Opatije 21 za 1.400.000 kuna, pa se ovim putem zahvaljujem svim zaposlenicima na tome što su preuzeli odgovornost”, kazao je direktor Štok.

Poslovanje spašavaju 2018. i. 2019. kad je Opatija 21 radila u plusu, pa je akumulirana dobit, sukladno odluci vlasnika, iskorištena u 2020. godini.

Odgovarajući na pitanje SDP-ove vijećnice Đeni Hrvatin o nenaplaćenim potraživanjima Opatije 21, koja iznose gotovo milijun kuna, direktor Štok je jasno poručio:

“Vlasnik Opatije 21 ne može svoju socijalnu politiku provoditi kroz poslovanje tvrtke, već kroz proračun. To je poanta”, naglasio je Štok, aludirajući na Dujmić.

U obranu bivšeg gradonačelnika stala je vijećnica Vera Aničić koja je podsjetila na to da se Grad trudio svojim građanima omogućiti nadstandard, a da se lokalni Stožer prvenstveno brinuo o zdravlju građana, pa su shodno tome i pojedine odluke donesene.

Opatijske vijećnike zanimalo je kako će Opatija 21 prebroditi očito velike financijske probleme. Štok je kazao da postoje rješenja, a ključno je ono da se poštuju odluke struke kad se donose opći uvjeti parkiranja koji moraju postati standard.

U Opatiji ne samo da nisu poštivane odluke, već su se opći uvjeta parkiranja mijenjali sukladno novim i sve većim obećanjima bivšeg gradonačelnika.

error: Content is protected !!