Opatija 21 zapošljava 19 novih ljudi: Traže se savjetnici i rukovoditelji, ali i osam radnika za naplatu parkinga

…ilustracija…

Novim zaposlenjima bit će praktički popunjena sva radna mjesta tvrtke koja shemom usvojenom 1. kolovoza planira imati 30 zaposlenih radnika. Inače, interes za zaposlenjem u tvrtki Opatija 21 pokazalo je desetak radnika Parkova, koji su nakon desetljeća rada na „suncu i kiši“ tražili manje zahtjevne uvjete rada, no tu mogućnost Nadzorni odbor jednoglasno je odbio.

Opatija – Devetnaest novih ljudi traži gradska tvrtka Opatija 21, kao što je to na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća najavio i direktor Igor Štok kazavši kako će „biti puno novog zapošljavanja“.

Među oglasima objavljenima putem Zavoda za zapošljavanje ima različitih radnih mjesta, od radnika na naplati parkiranja i vozača parkinga do financijskih savjetnika i direktora sektora, a svima je zajedničko da niti za jedno mjesto nije potrebna isključivo visoka stručna sprema. Natječaji su otvoreni do 23. prosinca.

Novim zaposlenjima bit će praktički popunjena sva radna mjesta tvrtke koja shemom usvojenom 1. kolovoza planira imati 30 zaposlenih radnika. U uredu direktora tako bi trebali biti zaposleni poslovna tajnica s minimalnom bruto plaćom od 10.800 kuna te financijski savjetnik čija bi brutto plaća trebala iznositi 13.600 kuna.

Jednaka (minimalna) primanja trebao bi imati i rukovoditelj sektora. U natječaju nije navedeno na koji se od tri postojeća sektora natječaj odnosi, no s obzirom na to da djelatnost parkinga od ožujka prelazi pod ingerenciju gradske tvrtke, logično je očekivati da se radi o sektoru parklirališta. U istom sektoru traži se i osmero kontrolora naplate s bruto plaćom od oko 5.800 kuna, a za to su radno mjesto objavljena dva natječaja – jedan kojim se traži petero radnika te drugi kojim se traži još troje djelatnika. U istom sektoru trebao bi raditi i dispečer s bruto plaćom od 7.200 kuna, dva vozača pauka s plaćom od 8.900 kuna bruto, kao i dva njihova pomoćnika s plaćom od 6.800 kuna bruto te referent za čuvanje i deblokadu vozila čija plaća bi trebala iznositi sedam tisuća kuna bruto.

Doduše, traženi rukovoditelj sektora mogao bi biti i onaj za sektor komercijale i upravljanja objekata, koji bi se također trebao popuniti postojećim natječajem. Naime, uz već zaposlene domare i spremačice koji spadaju pod ovaj sektor, sada se natječajem traži referent za komercijalne poslove i reklamacije s bruto plaćom od 8.900 kuna te blagajnik s bruto plaćom od 6.600 kuna.

Inače, interes za zapošljavanjem u gradskoj tvrtki pokazalo je i desetak radnika Parkova, koji zbog svojih fizičkih i ostalih zdrastvenih nemogućnosti žele preći u tvrtku Opatija 21. Upravo to bio je plan i gradonačelnika Ive Dujmića kada je prije tri godine najavio pripajanje tvrtke Opatija 21 Parkovima.

– Želimo da djelatnici koji teško rade čitav život, po svim vremenskim uvjetima, kada dođu pred mirovinu imaju priliku raditi na nešto manje zahtjevnim poslovima, tom prilikom je kazao Dujmić.

Međutim, Nadzorni odbor gradske tvrtke Opatija 21 nije dijelio njegovo mišljenje i socijalnu osjetljivost.

– Jednoglasni zaključak svih članova NO jest da tvrtka Opatija 21 zbog svoje specifičnosti posla i uvjeta rada koji su fizički i zdrastveno zahtjevni, nismo u mogućnosti prihvatiti takav prijedlog, stoji u zapisniku 3. sjednice NO Opatije 21.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!