Opatija će ugostiti Međunarodni radni sastanak ekspertne skupine Grupe za kvalitetu života

Hotel Royal

– Očekuje se dolazak oko 150 sudionika iz cijeloga svijeta – Izraela, Australije, Velike Britanije, Brazila, Indije, Rusije, Tajvana, Kine, Japana i Europske unije, najavili su organizatori iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Opatija – Međunarodni radni sastanak ekspertne skupine za kvalitetu života Europskog udruženja za istraživanje i liječenje raka (European Organization for Research and Treatment of Cancer – EORTC) održat će se po prvi put u Hrvatskoj, od 12. do 15. rujna, u grand hotelu 4 Opatijska cvijeta.

– Iz centra Europe Brisela, EORTC pod pokroviteljstvom belgijske kraljevske obitelji već 55. godina predstavlja predvodnicu u promicanju suvremenog liječenja raka i u svojim redovima ima najpoznatije stručnjake i znanstvenike – međunarodnu ekspertnu multidisciplinarnu skupinu istraživača i stručnjaka koji su izuzetno cijenjeni i poznati na svjetskoj razini (kirurge, gastroenterologe, dermatologe, ginekologe, hematologe, urologe, psihijatre, psihologe, statističare). Brojne su organizacije i društva uključene u realizaciju sastanka – COHEM, Liga protv raka PGŽ-a, KBC Rijeka i Europsko udruženje za istraživanje i liječenje raka. U programu će sudjelovati svi najznačajniji inozemni stručnjaci koji se bave kvalitetom života onkoloških pacijenata. Očekuje se dolazak oko 150 sudionika iz cijeloga svijeta – Izraela, Australije, Velike Britanije, Brazila, Indije, Rusije, Tajvana, Kine, Japana i Europske unije, najavili su organizatori iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

N. Cvjetović / PodUčkun.net