OTKAZANO: Opatija Coffeehouse Debates – Smjerovi razvoja liburnijskog turizma

ARHIVA

Panel-diskusija koja se trebala održati danas, 30. svibnja s početkom u 19 sati u kavani Hotela Continental u Opatiji zbog izostanka dvojice panelista otkazuje se.

Opatija – Turizam predstavlja jednu od najvažnijih, ako ne i najvažniju gospodarsku granu Hrvatske, a udjelom turizma od 18% u BDP-u Hrvatska zauzima prvo mjesto među zemljama ovisnim o turizmu. Ove informacije djeluju još značajnije kada razmatramo već tradicionalno turističke regije, poput Liburnije, gdje je udio turizma u BDP-u još veći. Srećom, postepenim europskim oporavkom od gospodarske krize turizam na području Liburnije (ali i cijele Hrvatske) doseže stare i postavlja nove rektorde. Međutim, unator dobrim rezultatima, upravo zbog velikog udjela turizma u ukupnom gospodarstvu potrebno je izrazito mudro planirati kako bi se nastavio pozitivan trend i kako bi se omogućio daljnji razvoj turističkih destinacija.

Međutim, ne postoji jedan sigurni plan koji vodi prema uspjehu i primjenjiv je u svakoj situaciji. Prijepori oko alterntivnih mogućih smjerova razvoja liburnijskog turizma traju već desetljećima, a različiti se stručnjaci, ali i građani, ne slažu ni oko profila ciljanih gostiju i korisnika, ni oko preferiranih sadržaja koje će destinacija nuditi. Svjesni da se dobro riješenje ne nalazi u kratkom vremenu, ali isto tako da je za polazak prema njemu potrebno pokretanje mrtve točke i uključivanje stručnjaka iz različitih turisitčkih i gospodarskih grana, kao i građana i djelatnika u turizmu, organizatori iz Udruge “Kulturni front”, Amadria park hotela i Filozofskog fakulteta u Rijeci organiziraju panel-diskusiju o smjerovima razvoja liburnijskog turizma, u sklopu ciklusa panel-diskusija Opatija Coffeehouse Debates.

Panel-diskusija će tako ugostiti stručnjake iz različitih područja, a sve s ciljem razmjene različitih mišljenja i perspektiva razvoja te stavljanja istih pred kritički sud posjetitelja i drugih sudionika. O smjerovima razvoja liburnijskog turizma tako će govoriti gradonačelnik Opatije i predsjednik Turističke zajednice Grada Opatije Ivo Dujmić, profesor sa Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu dr.sc. Zdenko Cerović, direktor opatijskog ureda poznate agencije Katarina line Daniel Hauptfeld, te urednik digitalnog gastronomskog medija Kult plave kamenice Davor Butković. Budući da se radi o izrazito bitnim lokalnim temama, organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže diskusiji koja će uslijediti nakon kratkih izlaganja, postave svoja pitanja te daju komentare i konstruktive kritike.

Panel-diskusija će se održati 30. svibnja s početkom u 19 sati u kavani Hotela Continental u Opatiji. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže, poslušaju izlaganja panelista i podijele svoja razmišljanja o ovoj izrazito relevantnoj temi.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!