Opatija dodijelila 76 stipendija za učenike i studente – Raspisan natječaj i za postdiplomante

…ilustracija…

Ukupno su dodijeljene 32 učeničke stipendije vrijede 500 kuna mjesečno te 44 studentske stipendije mjesečne vrijednosti od 1.000 kuna.

Opatija – Stipendije Grada Opatije, u mjesečnoj vrijednosti od 500 kuna za učenike srednjih škola i 1.000 kuna za studente ove će školske i akademske godine primati ukupno 76 gradskih stipendista. Toliki je broj onih koji su, među 89 prijavljenih na natječaj, zadovoljili kriterije za dodjelu gradskih stipendija, a broj stipendista za 18 je veći u odnosu na prošlu godinu.

Ukupno su dodijeljene 32 učeničke stipendije te 44 studentske stipendije, a cjelovita lista objavljena je na gradskim službenim stranicama. Uz gradske stipendije Grad Opatija već dugi niz godina stipendira i studente s područja Grada Vukovara. Tako je ove godine stipendiju primalo pet studenata, a isti broj planira se i za sljedeću godinu.

Osim srednjoškolaca i studenata, predviđeno je i stipendiranje postdiplomanata, no budući da stipendija za poslijediplomski studij nije dodijeljena, natječaj je ponovo raspisan i dostupan putem gradskih službenih stranica.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!