Opatija domaćin povijesnim vozilima – Jubilarni skup ljubitelja oldtimera

 Gotovo dvosatno okupljanje je već od 8 sati na Slatini, na parkiralištu pored benzinske postaje. U 10 sati predviđen je start na prvu dionicu Opatija-Lovran, gdje je i prvi ispit spretnosti. Iz Lovrana kroz Opatiju vozi se do Pansiona Učka odakle se nastavlja dionicom Učka-Vozilići-Plomin Vidikovac. U Opatiju na Mul (gradska luka) oko 15,30 sati sudionici sa svojim vozilima vraćaju se priobalnom cestom kroz Moščeničku Dragu, Lovran, Iku i Ičiće. Završni dio prvog dana, ručak i podjela priznanja najuspješnijima je u Restaurantu Molo. 

Opatija Opatijski Oldtimer „Liburnia Classic club“ osnovan je krajem kolovoza 2009.godine i cjelogodišnjim aktivnostima obilježava prvih deset godina izuzetno uspješnog rada koje su protekle uz niz zapaženih manifestacija. U svom članstvu okupili su veliki broj članova s izuzetno respektabilnim voznim parkom kojeg se rijetko viđa na jednom mjestu s podsjećanjem na prošlost.

Prigoda za to ovog je vikenda kada klub organizira jubilarni „10.Liburnia classic oldtimer rally“, sada već tradicionalnu manifestaciju na kojoj se okupi znakovit broj povijesnih vozila koji plijene pažnju brojnih gostiju Opatije i šireg područja.  Ovu sportsko-turističku manifestaciju zdušno podržavaju domicilna gradska uprava Grada Opatija  i Turistička zajednica, a prema najavama organizatora i ove se godine očekuje 40-tak različitih vozila čija starost seže i do dalekih 30-tih godina prošlog stoljeća.

Manifestacija je i natjecateljskog karaktera i uvrštena je u kalendar Prvenstva  Hrvatskog oldtimer saveza.

Rally se odvija u subotu 8.lipnja pod motom „100 kilometara liburnijskim krajem“, što na simboličan način objedinjava dionicu kojom će se sudionici kretati. Gotovo dvosatno okupljanje je već od 8 sati na Slatini, na parkiralištu pored benzinske postaje. U 10 sati predviđen je start na prvu dionicu Opatija-Lovran, gdje je i prvi ispit spretnosti. Iz Lovrana kroz Opatiju vozi se do Pansiona Učka odakle se nastavlja dionicom Učka-Vozilići-Plomin Vidikovac. U Opatiju na Mul (gradska luka) oko 15,30 sati sudionici sa svojim vozilima vraćaju se priobalnom cestom kroz Moščeničku Dragu, Lovran, Iku i Ičiće. Završni dio prvog dana, ručak i podjela priznanja najuspješnijima je u Restaurantu Molo.

Jubilarni rally ima u programu i svoj drugi, neobvezni  dan – u nedjelju, kada će nakon okupljanja, što će početi u 9,30 sati na opatijskom Mulu, krenuti sat kasnije put Lovranske Drage, gdje je u Hotel Restaurantu Draga di Lovrana, ovjenčanom Michelinovom zvjezdicom, predviđen ručak i druženje.

Organizatori očekuju vlasnike vozila iz različitih krajeva Hrvatske, ali i uvijek drage goste iz Slovenije, Njemačke i Švicarske s ekskluzivnim primjercima povijesnih automobila.

Opatijski Liburnia Classic Club okuplja stotinjak članova koji posjeduju znatno veći broj vrijednih, dijelom i raritetnih povijesnih vozila. Nakon ove manifestacije očekuju ih i programi namijenjeni prvenstveno turistima Opatije, tijekom ljeta, što ih već niz godina ostvaruju s Turističkom zajednicom grada Opatije.

 

error: Content is protected !!