Opatija i u svibnju nastavlja s mjerama pomoći gospodarstvu

Financijska vrijednost ovih mjera bit će oko 3,2 milijuna kuna, a točan će iznos biti moguće utvrditi po dobivanju zahtjeva poduzetnika u lipnju.

Opatija – Mjere pomoći gospodarstvenicima u Opatiji nastavit će se i u svibnju. Tako puno oslobođenje plaćanja zakupnine za gradske prostore mogu očekivati oni ugostitelji koji temeljem Odluke Stožera civilne zaštite RH nisu radili ili su otvorili samo ugostiteljske terase, no djelatnost nisu mogli obavljati u punom obimu.

Poduzetnici koji su tijekom travnja i svibnja obavljali svoje djelatnosti mogu ostvariti 30 posto umanjenja komunalne naknade.

Dodatno, poduzetnici koji ispunjavaju uvjete što ih je odredilo Gradsko vijeće na prijedlog Akcije mladih, bit će u potpunosti oslobođeni plaćanja komunalne naknade za razdoblje od siječnja do svibnja ove godine.

Uvjeti koje kumulativno moraju ispuniti jest da imaju imaju registrirano sjedište na području Grada Opatije, nisu obustavili obavljanje gospodarske djelatnosti temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u mjesecima za koje traže oslobođenje, u posljednjem tromjesečju 2020. godine imali su pad prihoda od 40 posto ili više u odnosu na isto vremensko razdoblje 2019. godine te nisu imali pravo zatražiti nadoknadu dijela ili svih fiksnih troškova u sklopu mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19) tj. sukladno Uputama ravnatelja Porezne uprave donesenih u sklopu mjera Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19).

Financijska vrijednost ovih mjera bit će oko 3,2 milijuna kuna, a točan će iznos biti moguće utvrditi po dobivanju zahtjeva poduzetnika u lipnju.

error: Content is protected !!