Opatija izgubila prve tužbe od malih dioničara LRH?


Stiže i prva presuda po tužbama koje su (mali) dioničari Liburnia Riviera Hotela podignuli protiv Grada Opatije i ostalih jednica lokalne samouprave na liburnijskom području, s ciljem da prema odluci HANFA-e o obvezi za preuzimanjem ”naplate” svoje dionice po cijeni od oko 6.000 kuna.
Opatija – Prva presuda po tužbama malih dioničara LRH protiv Grada Opatije i liburnijskih općina trenutačno se ”tiska”, ako je vjerovati informacijama koje donosi Bussines.hr i prenosi Novi list.
Uglavnom nepotvrđene informacije kažu da je na Trgovačkom sudu u Rijeci presuđeno u korist dvoje malih dioničara, koji su tužbom tražili da lokalna samouprava prema rješenju Hanfe o obvezi objave ponude za preuzimanjem dionica LRH otkupi dionice u njihovu vlasništvu po cijeni nešto većoj od 6.000 kuna. Ukoliko se takva informacija pokaže točnom, značilo bi to i sudski ”presedan” u ovom slučaju, po kojem bi se mogle ravnati i ostale presude po tužbama malih dioničara, koji ukupno u vlasništvu imaju desetak posto dionica liburnijske hotelijerske tvrtke.
Nakon objave ove vijesti, reagiralo je i tržište vrijednostnih papira, pa je tako zatvaranje jučerašnjeg trgovanja na Zagrebačkoj burzi dionica dočekala na 2.385 kuna, što je porast od 22 posto u odnosu na dotadašnju cijenu.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!