Opatija on Blues 3 – Dva Staraja, Maružin i Hal ovog petka u centru Gervais

Riccardo Staraj idejni je začetnik blues priče ‘OPATIJA on BLUES’ koja ove godine broji svoje treće izdanje.

Halov nastup popraćen je video artom Igora Modrića

Opatija – Koncert Opatija on Blues 3 naziv je tradicionalnog blues happeninga koji će se održati 31. siječnja u 20.30 sati u centru Gervais.

Nakon uspješnih blues festivala koji se godinama odvijaju na području Liburnije i Kastva, pokušaj oživljavanja blues scene tijekom zime, pošao je za rukom jednom od umjetničkih voditelja, Riccardu Staraju, koji uz Damira Halilića – Hala čini organizacijsku i izvedbenu okosnicu brojnih blues događanja u našem kraju.

Ovogodišnji blues happening nosi podnaslov „4 bluzera i dva benda“ što u prijevodu znači da će opatijsku pozornicu zauzeti Riccardo Staraj, Mauro Staraj, Edi Maružin i Damir Halilić – Hal.

Edi East Trance Blues

Dva benda su Midnight blues band Riccarda Staraja, odnosno Edi East Trance Blues glasovitog Edija ”Gustafa“ Maružina. Nakon odličnog albuma „Sumpor“ kojeg je izdao Edijev blues kvartet, slijedi i nastup za opatijsku publiku. Staraj će sa svojim Midnight blues bandom još jednom „zaurlati“ svoju ekspresivnu poeziju na „bluz mot“ te izvesti poznate blues standarde, dok će sam intro pripasti Damiru Haliliću Halu kojeg će pratiti video art umjetničkog partnera Igora Modrića. Mauro Staraj otpjevat će nekoliko blues pjesama u pratnji Midnight blues benda, a cijeli će koncert svirati s Riccardom i bendom klavijature. Nastup Midnight blues benda pratit će video art umjetnika Cyborgix-a 4E75.

Upad u Gervais je 40 kuna. Ulaznice se mogu nabaviti u Festivalu Opatija, Dallas Shopu i caffe „Nad urom“ u Rijeci, te na sam dan koncerta.

Dakle, ne propustite dva Staraja, Maružina i Hala na pozornici Gervaisa, a u goste stiže i sjajan glazbenik iz Italije u ulozi posebnog gosta iznenađenja koji će se pridružiti izvođačima.

error: Content is protected !!