Opatija ostaje i bez Dore?

dora…kako javlja Jutarnji list, devetnaesti izbor hrvatske pjesme predstavnice na Eurosongu najvjerojatnije će se održati u Zagrebu…
…odluka o mjestu održavanja te manifestacije bit će donesena sljedeći tjedan…

Opatija – Nakon Windaysa, Hrvatskog radijskog festivala i niza drugih manifestacija, Opatija bi mogla izgubiti i festival Doru. Naime, kako javlja Jutarnji list, devetnaesti izbor hrvatske pjesme predstavnice na Eurosongu najvjerojatnije će se održati u Zagrebu.
Premda su urednici Zabavnog programa HTV-a na čelu sa svojom šeficom Hloverkom Novak-Srzić svjesni da se premještanjem iz Opatije u metropolu gubi čar tog lakoglazbenog natjecanja, jasno im je i da bi zagrebačka Dora bila mnogo jeftinija od one održane na Kvarneru. Odluka o mjestu održavanja te manifestacije bit će donesena sljedeći tjedan. Tada će se također znati jesu li točna nagađanja o tome da će Dora u ožujku 2011. godine, umjesto tri, trajati punih tjedan dana, piše Jutarnji list na svom portalu.
Ako se ova najava obistini, što nije nemoguće poznavajući financijsko stanje na HTV-u i potrebu za uvođenjem ozbiljnih mjera štednje, nanijet će to veliku štetu i opatijskom turizmu i gospodarstvu, budući da se tijekom predsezonskih dana u kojima se Dora održavala, Opatija punila gostima iz javnog života i predstavnicima medija, koji su gradu osiguravali i vidljivost u sredstvima javnog priopćavanja.
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Punoljetna Dora u rukama djevojaka iz Feminnema
Gledatelji odabrali osam finalista
The festival – Kad već neće za Doru…
VIDEO: PGŽ sufinancira Doru
Dora – povratna karta za Oslo
U očekivanju Dore
Otkazan Radijski festival
Dora 2010. u Opatiji

error: Content is protected !!