Opatija osvojila Plavi cvijet

Plavi Cvijet

Plavi Cvijet

Opatija – Sinoćnjim uručenjem nagrada zaključeni su Dani hrvatskog turizma. Plavi cvijet medu mjestima do 20 tisuća stanovnika dobila je Opatija, a gradonačelnik Ivo Dujmić napomenuo je kako nagrada dokazuje ne samo turističku usmjerenost već i kvalitetu života u Opatiji.
U akciji Turistički cvijet najboljom marinom proglašena Marina Punat, a najbolji srednji kamp je krčki kamp Bunculuka Baška, dok je Rab slavio u obje akcije ocjenjivanja najboljih i najuređenijih jadranskih turističkih odredišta: Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku te Plavi cvijet.
Nagradu za Europsku destinaciju izvrsnosti EDEN je dobio NP Sjeverni Velebit. Turističkim prvakom Hrvatske u akciji Turistički cvijet proglašen je – domaćin Bol.
Ministar turizma Damir Bajs i Srećko Selanac, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja jučer su potpisali sporazum kojim su ova ministarstva započela rad na dva nova Operativna plana. Prvi plan odnosi se na razvoj turizma u ruralnim područjima, dok se drugi odnosi na povećanje plasmana certificirane eko proizvodnje domaćih proizvođača.
Prema riječima Stijepe Butijera iz Ministarstva zaštite okoliša, Hrvatska bi trebala imati tri, polivalentna centra, dok danas nema ni jedan.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net