Opatija ove godine na 30 posto lanjskog prometa, produženi vikend donio bolje rezultate

Ključni segment turističkih gostiju postaju domaći gosti. Proteklog vikenda zabilježen je 30-postotni rast u broju domaćih gostiju te 15 posto više „domaćih“ noćenja u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini

Opatija – Tijekom protekla tri dana, odnosno produženog vikenda od 19. do 22. lipnja, u Opatiji je boravilo 3.500 gostiju koji su ostvarili 10.000 noćenja što je 40 posto od rezultata ostvarenog u istom razdoblju prošle godine.

Kako su javili iz Turističke zajednice, većina noćenja, odnosno 71 posto, ostvarena je u hotelskom smještaju. Privatni smještaj donio je 27 posto noćenja. Domaći gosti i gosti iz Njemačke najbrojniji su bili među opatijskim turistima proteklog vikenda, pri čemu imaju po četvrtinu udjela u ukupnom broju noćenja. Svako peto noćenje ostvarili su gosti iz Austrije, dok su Slovenci ostvarili 660 noćena, a Mađari 520 noćenja.

– Gosti sa stranih tržišta ostvarili su manje noćenja nego prošle godine, dok je domaćih gostiju bilo 30 posto više i ostvarili su 15 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini. U Opatiji je otvoreno 18 hotela te brojni kapaciteti u privatnom smještaju, a s jučerašnjim datumom u Opatiji je boravilo 2.200 gostiju. Od početka godine zaključno s 22. lipnjem u Opatiji je ostvareno 111.450 noćenja što je 28 posto turističkog prometa u odnosu na isto razdoblje prošle godine, javili su iz TZ Opatija.

 

error: Content is protected !!