Opatija preplivala Primorje na putu do prvog mjesta @ Rijeka

Završnicu prvenstva uveličali su i legenadrni vaterolisti našeg kraja, osvajači medalja na Olimpijskim i svjetskim prvenstvima – Frane Nonković, srebrni olimpijac sa Olimpijskih igara u Tokiju 1964., i njegov kolega iz Tokija, Karlo Stipanić.

Opatija – Mladi opatijski vaterpolisti, članovi kadetske ekipe Vaterpolo kluba ”Opatija”, pobjedili su u županijskom prvenstvu do 13 godina, koje se prošlog vikenda odigralo na Kantridi. U odlučujućem susretu, Opatijci su svladali svoje susjede i rivale iz ”Primorja Erste banke” rezultatom 10:6, pri čemu se najboljim igračem pokazao Ivan Popović s četiri zgoditka.

Završnicu prvenstva uveličali su i legenadrni vaterolisti našeg kraja, osvajači medalja na Olimpijskim i svjetskim prvenstvima – Frane Nonković, srebrni olimpijac sa Olimpijskih igara u Tokiju 1964., i njegov kolega iz Tokija, Karlo Stipanić, koji je četiri godine kasnije u Meksiku osvojio i zlato – koji su predali pehare i medalje ekipama.

Primorje EB – Opatija 6:10 (1:1, 0:4, 1:2, 4:3)

PRIMORJE EB: Banjanin, Butorac, Bibić, Vucelić, Milde, Krapić 2, Grubješić 3, Skolaris 1, Parmać, Dobrecović, Grbac, Priselac

OPATIJA: Sušanj, Latin, Tončić, Popović 4, Babić 1, Žigulić 1, Miklošević, Brunjak 2, Šimac, Ivanković, Kurti 1, Milolaža, Frketić 1, Skorić.
Poredak: Opatija 18, Primorje 16, Delfin 12, Jadran 11, CPK 7, ŽVK Primorje 6, Palada 6, Primorje II 5 bodova.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!