Opatija se sat vremena mučila s Lokomotivom

Foto i tekst : Anto Ravlić

Opatija je do pobjede ipak došla teže od očekivanog. Lokomotiva se srčano i disciplinirani branila prvih sat vremena.

Rijeka – Opatija je u prvom kolu županijskog kupa kao gost svladala četvrtoligaša Lokomotivu 6:2. Da se mogao mjeriti posjed lopte, vjerojatno bi Opatija bila u prosjeku Manchester Cityja od 80 posto, no neoprez u obrani stajao je Opatijce remija do poluvremena. Opatija je do pobjede ipak došla teže od očekivanog. Lokomotiva se srčano i disciplinirani branila prvih sat vremena.

Bjelanović u uvodu susreta dovodi Opatijce u prednost udarcem glavom. Lokomotiva ubrzo izjednačuje. Obrana gostiju neoprezno pušta centaršut i stiže izjednačenje. U vodstvo 2:1 Opatijce je doveo Bjelanović udarcem s 15 metara nakon što je Matulja lijepo spustio dugu loptu glavom. No, ponovno neoprez u obrani Opatije i Lokomotiva drugi put izjednačuje nakon pola sata. Opatija u drugom dijelu ozbiljnije ulazi u susret. Najprije prečka Rudana. U 57. minuti je srušen Rudan, a Pejanović dovodi Opatijce u vodstvo 3:2 s bijele točke. Pejanović zabija za 4:2 nakon ubačaja Šolića u 70. minuti. Pred kraj zabijaju Čanković i Šolić za konačnih 6:2.

Lokomotiva – Opatija 2:6 (2:2)
OPATIJA Iveša, Čulina, Čanković, Jukičić, Malinarić, Glavaš (od 60. Šolić), Ivančić, T. Rudan (od 60. Bogolin), Matulja (od 46. Lucić), Pejanović

 

error: Content is protected !!