Opatijac na čelu Narodnih novina – Nikica Pažin imenovan u upravu državne tvrtke @ Opatija, Zagreb

Nikica Pažin

Nikica Pažin

Pažin je preuzeo komercijalni sektor tvrtke koja je posljednjih godina zapala u ozbiljne probleme. Usprkos novoj poziciji u Zagrebu, neće se oprostiti od lokalne politike…

Opatija – Nikica Pažin, predsjednik Liburnijske stranke i opatijski gradski vijećnik, početkom ovog tjedna stupio je na dužnost člana Uprave u državnoj tvrtci Narodne novine d. d. Pažin, koji je iskustvo stjecao na odgovornim pozicijama u velikim tvrtkama, odgovoran je za komercijalni sektor koji obuhvaća maloprodaju, veleprodaju, financije i tvrtke u vlasništvu Narodnih novina.

– Vjerujem da svojim kompetencijama i stručnošću mogu dati veliki doprinos boljitku i razvoju Narodnih novina. Diplomirani sam ekonomista, svoj radni vijek proveo sam u eminentnim trgovačkim društvima na menadžerskim pozicijama, između ostalog u Vetropacku, švicarskoj kompaniji na poziciji direktora marketinga i prodaje, Agrokoru (Jamnica i Tisak) na pozicijama direktora regije i izvršnog direktora, MGK-pack na poziciji člana Uprave… U MOST-u sam vodio Savjet za gospodarstvo. Kao čovjek uvijek sam cijenio kvalitete pojedinca, njegove kompetencije i rezultate. Pa tako ću se odnositi i u svom poslu. Moja misija i zadovoljstvo ovisiti će o rezultatu svih nas u Narodnim novinama, kazao je Pažin.

Narodne novine, ”carstvo” svih mogućih potrebnih obrazaca i biljega, posljednjih godina nakon niza neuspješnih poslovnih odluka zapale su u ozbiljne financijske poteškoće, što je i Pažin povrdio.

– Točno je. Tvrtka ima iskazani gubitak poradi nesavjesnog poslovanja sada već bivše Uprave društva. Stanje ćemo svakako popraviti kroz uvođenje radne discipline, reorganizaciju, smanjenje troškova i uvođenje novih proizvoda. Narodne novine su tvrtka sa velikim potencijalom, no upravljanje mora biti isključivo na temeljima kompetencija i stručnosti, što je garancija uspjeha, kazao je Pažin.

Naglasio je kako se bez obzira na novu poziciju neće oprostiti od opatijske politike.

– Posao u Zagrebu me neće i ne može spriječiti da ostanem aktivan u Gradskom vijeću Grada Opatije. Opatija i njen boljitak je moja prva i najveća ljubav. Što se tiče Liburnijske stranke (LIST) odluku će donesti Predsjedništvo. Ja ću se svakako povući sa mjesta predsjednika stranke, a da li će stranka nastaviti sa radom, ili će odluka biti drugačija, kako sam rekao odlučit će Predsjedništvo stranke na redovitoj skupštini koncem ove godine. A time će se donijeti odluka o nastupanju na predstojećim lokalnim izborima. Kandidaturu planiram svakako, istaknuo je Pažin.

Na posljednja dva izborna roka, ovaj se Opatijac nalazio na visokim pozicijama na listi Mosta, a i Narodne novine spadaju u sektor gospodarstva kojim rukovodi Mostov ministar Tomislav Panenić. Stoga Pažin nije odbacio mogućnost da Liburnijska stranka na izbore izađe pod ”zastavom” Mosta, kazavši da bi to moglo biti kvalitetno rješenje, no da o svemu ipak konačnu riječ ima predsjedništvo.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!