Opatijac prepoznat i u Dalmaciji – Olegu Mandiću u Tisnom uručeno priznanje za razvijanje antifašizma

Prilikom Dana antifašističke borbe opatijski zbor DVD koji je nedavno slavio 50. godišnjicu i opatijski aktivista Oleg Mandić bili su gosti na prigodnoj tradicionalnoj svečanosti u Tisnom na otoku Murteru u Dalmaciji.

Opatija – Glas o aktivnostima Opatijaca na polju kulture i antifašizma davno je već prešao lokalne granice. Potvrdilo se to i ovih dana prilikom proteklog blagdana Dana antifašističke borbe.

Tog dana opatijski zbor DVD koji je nedavno slavio 50. godišnjicu i opatijski aktivista Oleg Mandić bili su gosti na prigodnoj tradicionalnoj svečanosti u Tisnom na otoku Murteru u Dalmaciji.

U petak navečer kod lijepog prostranog antifašističkog spomenika na rivi se okupilo dvjestotinjak ljudi sa otoka, kao i iz susjednih Vodica i Zadra. Prigodnim programom prevladavao je partizanski repertoar opatijskog zbora. Sudjelovao je i lokalni puhački orkestar. A centralni događaj bilo je uručenje Mandiću prigodnog priznanja poradi „razvijanja i jačanja tradicija i tekovina antifašističke borbe i antifašizma“.

Po povratku upitali smo Mandića da komentira event – odgovorio je: „Dobar glas daleko se čuje“…

 

error: Content is protected !!