Opatijac Weitzer igrao se nogometa protiv dojučerašnjeg kluba – Opatija i Orijent prijateljski ‘napunili mreže’

Tekst i fotografije: Anto Ravlić

Pred utakmicu je glavno pitanje glasilo: Hoće li Weitzer zaigrati u dresu Opatije protiv kluba koji je napustio prije nekoliko dana? Witzer nije zaigrao, u opatijskoj postavi s nizom 19-godišnjaka igrao se sa dojučerašnjim suigračima. Provlačio tunele, driblao na prostoru na kojem se ne bi okrenuo niti medo s kovanice od pet kuna, zabio gol u stilu Messija. Bez Weitzera, Orijentu su drugoligaške dionice duboko pale.

Rijeka – Drugoligaš Orijent i favorit trećeligaškog Zapada Opatija odigrali su 3:3 na pripremnoj utakmici na Kantiridi. Gledalo se prvoligaškog nogometa u režiji Weitzera koji je u dresu Opatije nastupio protiv dojučerašnjeg kluba, drugoligaškog nogometa (Pejanović, Lazić, Iveša i Monjac), ali i trećeligaškog.

Puno zadovoljnija može biti Opatija kojoj je to bio prvi pripremni susret. Orijent ima razloga za zabrinutost. U prvom dijelu obje su ekipe nastupile s jakim postavama. Orijent je imao jalovu inicijativu, a Opatija je prijetila i zabijala. Već u 4. minuti Opatija dolazi u vodstvo. Lazić dobiva duel na 40 metara od svojih vrata. Grabi s igračem na leđima 15 metara i izvrsnim pasom daje dugu loptu iza leđa Orijentove obrane. Pejanović je u situaciji jedan na jedan na golmana brz i siguran.

U 14. minuti Pejanović nakon solo prodora pogađa stativu, a nakon odbijanca lopta zamalo završava u mreži. Nekoliko minuta kasnije prva i jedina smislena akcija drugoligaša. Orijent je izigrao obranu Opatije, a Bogolin pogađa stativu. Kazna stiže već sljedeću minutu. Pejanović prolazi po boku, a Matulja se ušuljao iza dekoncentrirane obrane i s deset metara zabija za 2:0. Nakon slobodnjaka s 20 metara s boka, Smolčić neometan u skoku smanjuje na 1:2 u zadnjim minutama prvog dijela.

U drugom dijelu nove postave u obje ekipe. Orijent ima moćniju klupu, vjerojatno će mnogi od igrača koji su ušli u drugom dijelu konkurirati za prvih 11. Crveni u potpunosti preuzimaju inicijativu protiv Opatije kojoj polovicu postave čine juniori. Pred utakmicu se najviše vremena trošilo na nagađanje hoće li Weitzer zaigrati u dresu Opatije protiv kluba koji je napustio prije nekoliko dana. Weitzer nije igrao.

U opatijskoj postavi s nizom 19-godišnjaka igrao se sa dojučerašnjim suigračima. Provlačio tunele, driblao na prostoru na kojem se ne bi okrenuo niti medo s kovanice od pet kuna, s lakoćom izvlačio loptu iz okruženja, zabio gol u stilu Messija. Bez Weitzera, Orijentu su drugoligaške dionice duboko pale. Iz dvojbenog penala Gerc poravnava na 2:2. Potom Iveša skida zicer. Za 3:2 zabija najbolji Orijentaš Monjac s dva metra nakon što se lopta odbila od prečke. Weitzer je znalački zabio za 3:3.

Orijent – Opatija 3:3 (1:2)

ORIJENT: Berković, Babić, Smolčić, Andrić, Ivančević, Žeželj, Srzentić, Fatić, Črnko, Iličić, Bogolin (još su igrali: Mohorovčić, Šantek, Mulac, Mohorovičić, Gerc, Travaglia, Fumić, Tadejević, Liber, M. Petrović, Monjac)

OPATIJA: Iveša, Čulina, Kurilić, Jukičić, Malinić, Lazić, Šegon, Mikulica, Furijan, Pejanović, Matulja (još su igrali: Ismaili, Krnjatić, Hrmić, Kovačević, Vlatković, Budan, Ivančić, Weitzer, Varljen, Brnja)

error: Content is protected !!