Opatijci ponovo osvojili Županijski kup

nk_opatija_zupanijski_kup_2015

Nakon utakmice, pokal pobjedniku, uručio je član IO NS Rijeka, Zoran Miličković, te je slavlje igrača i navijača Opatije moglo početi.

Viškovo – U finalu Županijskog kupa Opatijci su u reprizi prošlogodišnjeg finala, ponovo bili bolji od NK Grobničana i rezultatom 1 : 0 osvojili pokal, kao i priliku da na jesen, možda ponovo ugoste jednog od prvoligaša.

Pobjednik susreta, odlučen je u 32′, kada je jedan od najboljih igrača Opatijaca u jučerašnjem susretu, Josip Rudan, s lijeve strane uputio upotrebljiv centaršut pred vrata Grobničana, gdje je najprisebniji bio Antonio Rukavina koji se lagano “naklonio” i glavom s nekih 6-7 m pospremio loptu u nebranjeni dio mreže nemoćnog vratara Hermana.

Finalna utakmica igrana je na neutralnom terenu, u Viškovu, pred 200-tinjak gledatelja i po izrazito toplom vremenu, što je igračima obje momčadi zasigurno utjecalo na ritam igre. I dok je u prvom poluvremenu, utakmica bila živa, dinamična i po prilikama zanimljiva, u drugom poluvremenu, Opatijci su smirili igru, čuvali loptu, imali daleko veći posjed lopte i jednostavno svojim suparnicima nisu dozvolili da opasnije zaprijete.

Počelo je oprezno s obje strane, da bi potom zaredale prilike ispred vratiju i jedne i druge ekipe. Za Grobničan su izgledne prilike propustili Cianci (dva puta) i Babić, dok su s druge srane u izglednim prigodama bili Dunković, Šuker i Toni Rudan.

Prvo poluvrijeme obilježio je u trenutak u 37′, kad je nakon zračnog duela T. Rudana i Žarkovića, na sredini igrališta, u kojem je opatijski igrač smatrao da je bio prekršaj, za razliku od suca Jelenčića, koji je pustio da se igra nastavi, Toni Rudan je u nastavku igre, prsima odgurnuo igrača Grobničana, koji je teatralno pao, a kompletna ekipa crvenih tražila od suca Jelenčića da T. Rudanu pokaže crveni karton. Nastala je velika gužva, u kojoj je sudac Jelenčić najprije pokazao žute kartone Jukiću i Koliću, a potom, zasluženo i T. Rudanu.

nk_opatija_zupanijski_kup_2015_1

Do kraja utakmice, igrači i klupa Grobničana, više su bili koncentrirani na odluke suca Jelenčića, nego na samu igru, u kojoj su jednostavno bili nemoćni i po kvaliteti nedorasli očito boljem protivniku. Svoju frustriranost i nemoć, nakon zadnjeg sučevog zvižduka, htjeli su iskazati na sucu Jelenčiću, no na sreću, razum je ipak prevladao nad emocijama i vrućim glavama, jer u jučerašnjoj utakmici, Opatija je bila bolji takmac i sudac niti na koji način nije utjecao na konačni ishod.

Nakon utakmice, pokal pobjedniku, uručio je član IO NS Rijeka, Zoran Miličković, te je slavlje igrača i navijača Opatije moglo početi. Ovim trofejom, Opatijci su nastavili svoj pobjednički niz osvajanja Županijskog kupa, obzirom da je to četvrti trofej u posljednjih pet godina.

Finale županijskog nogometnog Kupa
OPATIJA – GROBNIČAN 1:0

Viškovo
Gledatelja 250
Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav)
Strijelac: 1:0 Rukavina (32′)
Žuti kartoni: T. Rudan (Opatija), Jukić, Brdar (Grobničan)

OPATIJA: Iveša, J. Rudan, Brozović (Vlatković, Kovačević), Dadić, Erceg, Rukavina, Krešić, Dunković, T. Rudan (Radomir)

GROBNIČAN: Herman, Kurilić (Sokoli), Babić, Jukić, Miculinić, Žarković (Benić), Škarica (Lončar), Cianci, Conjar, Pretnjača

Mladen Sinožić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!