Opatijke prvakinje države u karateu @ Biograd na Moru

Ana-Maria Barak, Petra Žic i Glorija Majić

Juniorke Karate kluba Opatija obranile su naslov ekipnih prvakinja Hrvatske, koji su osvojile lani, potvrdivši svoju dominaciju u ovom sportu.

Biograd – Državno ekipno prvenstvo u karateu za uzrast kadeta/kadetkinja i juniora/juniorki, koje se proteklog vikenda održalo u Biogradu na Moru, donijelo je velik razlog za zadovoljstvo opatijskim karatisticama. Naime, ekipa u sastavu Ana-Maria Barak, Glorija Majić i Petra Žic – pod vodstvom trenera Dragutina Galine – osvojila je naslov državnih prvakinja, obranivši tako zlatnu medalju koju su osvojile i prošle godine. Zanimljivo da je ekipa u istom sastavu prije dvije godine odnijela ekipno zlato u kadetskoj konkurenciji, što znači da opatijske karatistice posljednjih godina doista dominiraju svojim uzrastnim kategorijama.

Opatijke su do prvog mjesta došle pobjedom u finalu protiv svojih vršnjakinja iz KK Hercegovina, u polufinalu su savladale ekipu KK Rijeke, a u četvrtfinalu ekipu KK Zameta. Tri opatijske ”opasne cure” izrazile su zadovoljstvo najnovijim rezultatom, poručivši kako će im on biti motivacija za skorašnji nastup na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!