Opatijska delegacija na Anna Bálu @ Balatonfüred

Anna Bál je vrlo značajan društveni događaj, popularna povijesna atrakcija te važan dio ljetne turističke ponude po kojoj je Balatonfüred poznat daleko van granica, a prenosi ga i nacionalna televizija.

Opatija / Balatonfüred – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Grada Opatije O’Briena Sclaunicha, članica ženske klape Volosko te Glazbene grupe 4’33” sudjelovali su od 27. do 29. srpnja na ljetnoj manifestaciji u Balatonfüredu, čiji je vrhunac Anna Bál, najprestižniji i najvažniji događaj toga grada, koji od 1825. okuplja uzvanike iz zemlje i inozemstva.

– Uz predstavnike grada domaćina, Balu su prisustvovali i mnogobrojni diplomatski predstavnici zemalja iz regije, među kojima i zamjenik Veleposlanika RH u Mađarskoj Boris Golubičić, a pokrovitelj ovogodišnjeg 187. Anna Bála bio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, koji se uzvanicima i gostima obratio prigodnim govorom. Pokroviteljstvo Grada Opatije bilo je istaknuto na svim manifestacijama koje su se tijekom tri dana održavale u Balatonfüredu, kao i na samom Balu, gdje je istaknuto da je pokroviteljstvo Anna Bála jedna je od najvećih počasti koje domaćin može dodijeliti jednome gradu. Anna Bál je vrlo značajan društveni događaj, popularna povijesna atrakcija te važan dio ljetne turističke ponude po kojoj je Balatonfüred poznat daleko van granica, a prenosi ga i nacionalna televizija. Održava se svakog srpnja uz blagdana sv. Ane, od 1825. godine kada je prvi bal organizirao poznati aristokrat i mecena János Horváth u čast svoje kćeri Anne Christine koja je na balu upoznala svog budućeg supruga, a razvio se u najelegantniji i najprestižniji bal Mađarske koji redovito posjećuju pripadnici aristokracije, diplomatskog zbora, umjetnici i političari, poručili su iz Grada Opatije.

U sklopu programa Bala nastupila je i Glazbena grupa 4’33”. Na otvorenoj sceni u Gradu, ženska klapa Volosko pjesmom je oduševila posjetitelje, a promotivnim materijalom predstavili su se Opatija i Kvarner.

Ženska klapa Volosko @ Balatonfüred

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net