Opatijska osnovna škola uvodi e-Dnevnike

Liburnija.net: Edukacija za učiteljice @ Opatija

Liburnija.net: Edukacija za učiteljice @ Opatija

Naime, opatijska osnovna škola ‘Rikard Katalinić Jeretov’ uvodi e-dnevnike, a kako se metoda upisivanja ocjena u tablet uređaje pokazala jednostavnijom i boljom od starih papirnatih školskih dnevnika, u CARnetu, nositelju ovog projekta, najavili su da nastavljaju s provedbom.

Opatija – Projekt pod nazivom e-Dnevnik, koji je u rujnu 2012. s početkom školske godine zaživio u tri hrvatske srednje škole, dobio je svoj nastavak u Opatiji.

Naime, opatijska osnovna škola ‘Rikard Katalinić Jeretov’ uvodi e-Dnevnike, a kako se metoda upisivanja ocjena u tablet uređaje pokazala jednostavnijom i boljom od starih papirnatih školskih dnevnika, u CARnetu, nositelju ovog projekta, najavili su da nastavljaju s provedbom, no za početak će u projekt biti uključene samo modernije, tehnički dobro potkovane škole. Barbara Kolarek, voditeljica projekta e-Dnevnik iz CARneta, kaže da je mrežni preduvjet za uključivanje škola u ovaj projekt brza veza na CARNet mrežu i izgrađena lokalna mreža, stoji na službenim Internet stranicama škole. Također kako je istaknuto, e-Dnevnici se uvode u sve Područne zgrade, a učiteljice su “objeručke” prihvatile prijedlog ravnatelja da se najprije kod njih u Ičićima i Veprincu uvede ovaj novitet.

N. Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!