Opatijska tvrtka Vocalis riječkom KBC-u donirala 780 tisuća kuna

Ova je značajna donacija iskorištena za nabavku respiratora, monitora vitalnih funkcija i 40 komada infuzijskih pumpi

Rijeka – Opatijska tvrtka Vocalis na čijem je čelu Žarko Mrkušić donirala je KBC-u Rijeka više od 780 tisuća kuna. Ova je značajna donacija iskorištena za nabavku respiratora, monitora vitalnih funkcija i 40 komada infuzijskih pumpi koji zajedno čine vrlo važan dio medicinske opreme u borbi protiv pandemije virusa COVID-19.

– Mi se bavimo IT znači informacijsko-komunikacijskim tehnologijama. Mala smo firma, obiteljska sa 7, 8 zaposlenih i nismo pogođeni toliko ovom krizom s obzirom na to da je naš posao online, radimo sa stranim partnerima, i odlučili smo da u ovom trenutku malo pomognemo i da doniramo KBC-u najpotrebniju opremu u ovoj situaciji – objasnio je Žarko Mrkušić, direktor tvrtke Vocalis.

Oprema koja je kupljena doniranim novcem bit će instalirana u respiracijski centar riječkog KBC-a, a moći će se koristiti i nakon okončanja pandemije korona virusa.

Na velikodušnoj donaciji donatorima se zahvalio i ravnatelj KBC-a Rijeka, Davor Štimac:

– Manje tvrtke koje nas financiraju i pomažu u ovom trenutku pokazuju svoje veliko srce, I mi smo vrlo zahvalni svima onima u ovoj krizi koji su nam pomogli.

error: Content is protected !!