Opatijske rukometašice na državnom prvenstvu u Karlovcu

rukomet_zrk_opatija_2013_1

Otvoreno prvenstvo države u Karlovcu najmasovnije je takmičenje malih rukometaša i rukometašica, a opatijske su igračice nastupile pod vodstvom trenera Marina Pleše i Višnje Hrmić te su se plasirale na peto i deveto mjesto.

Karlovac / Opatija – Male rukometašice RK “Liburnije” iz Opatije sudjelovale su na 13. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake održanom u Karlovcu 14. i 21. travnja u organizaciji Rukometne škole Karlovac i Hrvatskog rukometnog saveza, a pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. Otvoreno prvenstvo države u Karlovcu najmasovnije je takmičenje malih rukometaša i rukometašica, a opatijske su igračice nastupile pod vodstvom trenera Marina Pleše i Višnje Hrmić te su se plasirale na peto i deveto mjesto.

U prvom dijelu prvenstva održano je natjecanje u super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2003. godine. Sudjelovale su ukupno 84 ekipe – 32 u konkurenciji djevojčica i 52 kod dječaka. U konkurenciji djevojčica prvo mjesto osvojila je ekipa iz Poreča, druge su bile rukometašice Moslavca iz Popovače, dok je treće mjesto pripalo ekipi Rudara iz Labina. Opatijske rukometašice osvojile su 9. mjesto, a za ekipu RK “Liburnija” su nastupile Lara Viskić, Luana Zdrinšćak, Tara Tomić, Vanesa Jurišić, Ines Milinović, Giulia Marok-Zanet, Nika Perić, Lorena Mandalinić, Lea Kesten i Karla Kuhar. (Grupna faza: Opatija-Zabok 13:6; Opatija-Dubrava 13:8; Opatija-Mladost 13:2 – 1/8 finala: Opatija-Pećine 7:8).

U drugom dijelu prvenstva održano je natjecanje u mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2002. godine, a sudjelovalo je ukupno 116 ekipa – 44 u konkurenciji djevojčica i 72 kod dječaka. Prvo mjesto osvojile su rukometašice Umaga, druga je bila ekipa Vranjic iz Solina, dok su se na treće mjesto plasirale djevojčice iz RK Vinodol. Igračice RK “Liburnija Opatija plasirale su se na 5. mjesto, a za ekipu su nastupile Marija Jukičić, Romina Lazarin, Ema Guščić, Luana Zdrinšćak, Eva Gärtner, Antea Karadakić i Laura Negrić. (Grupna faza: Opatija-Kaštela II 15:5; Opatija-Moslavac 11:11; Opatija-Lokomotiva 11:9 – 1/8 finala: Opatija-Orkan 10:8 – 1/4 finala: Opatija-Umag 5:8).

rukomet_zrk_opatija_2013

Kristina Tubić / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net