Opatijski dječji dan

drustvo_nasa_djeca…kompletan program Opatijskog dječjeg dana pročitajte u nastavku teksta…
…osim prigodnog programa, ovog vikenda sve klince očekuju i brojni popusti – o čemu je točno riječ? Možete provjeriti ispod programa…

Opatija – Na inicijativu Gradskog koordinacijskog odbora akcije Grad Opatija – prijatelj djece, Osnovna škola ”Rikard Katalinić Jeretov“ , Društvo ”Naša djeca“ Opatija, KŠR ”Gorovo“ i Dječji vrtić Opatija u subotu, 16. travnja 2011. organiziraju peti po redu Opatijski dječji dan.
Opatijski dječji dan posvećen je djeci i donosi pregršt događanja za najmlađe stanovnike našega grada, njihove roditelje, bake, djedove, tete i barbe te sve njihove prijatelje. Čitavog dana na nekoliko lokacija odvijat će se program i akcije posvećene mališanima, od sportske olimpijade za vrtićare i sportskih natjecanja za osnovnoškolce, preko radionica, igrokaza, recitacija, plesa i pjesme za sve uzraste, pa sve do rock koncerta i karaoka za onu nešto stariju djecu.
Grad Opatija, opatijska škola, vrtić i udruge pod motom “zajedno za djecu” posvetili su ovaj dan svim mališanima, a posebnim popustima i prigodnim cijenama manifestaciji su se pridružili i hotelijeri, trgovci i obrtnici.
vrticari_sm2
U sportskoj dvorani Gorovo održati će se sportske igre za vrtićare i osnovnoškolce, trg ispred Tržnice i Radnička ulica pretvoriti će se u veliku pozornicu na kojoj će nastupati mališani, u Vili Antonio održati će se parlaonica na temu Facebooka nakon koje će učenici prošetati Opatijom u pratnji turističkih vodiča, a poslijepodne je rezervirano za karaoke i koncert u Osnovnoj školi.
Majke imaju majčin dan, očevi također imaju dan kada im njihovi mališani pišu poruke ljubavi i izrađuju poklone, a djeca Opatije imaju svoj dan kada im se nudi niz događanja organiziranih samo za njih, kada se mogu priključiti radionicama, natjecati u sportu, plesati, pjevati ili dovesti roditelje da svojim kćerima i sinovima napišu poruke koje će oni čuvati i koje će ih u odrastanju podsjećati na ljubav roditelja i prekrasne dane djetinjstva.
opatijski_djecji_dan
Program:
Sportska dvorana Gorovo
– 9.00 do 12.00 sati – 4. prvenstvo Opatije za vrtićare – Discipline: trčanje 25m, trčanje 50m, štafeta 4x25m, skok u dalj, bacanje loptice, nogomet
– 12.30 do 14.00 sati – međurazredno prvenstvo četvrtih razreda u graničaru i sportske igre za osnovnoškolce (badmninton, sportski poligon, kluglanje loptom i pikado)
Trg ispred Tržnice – 11.00 do 12.30 sati
– “S osmjehom u proljeće”– djeca djeci kroz ples, pjesmu i stihove
Sudjeluju: Dječji vrtić Opatija – Proljetni ples, pokreti uz glazbu; Vrtić Volosko – Mama kupi mi role, pokreti uz glazbu: OŠ “R.K. Jeretov” – splet stihova na čakavskom narječju, voditeljica Dolores Varljen; Mažoretkinje Grada Opatije – Predškolska formacija s pom-ponima i Kadetkinje – rad sa štapom; glazbeno scenska udruga “RI Stars” – splet pjesama, voditeljica Ksenija Grozdanić; igraonica/radionica za djecu s posebnim potrebama “Kolibrići” – Proljeće, kratki igrokaz: plesna grupa “D’ori” DND-a – Proljetni ples i Zapleši sa mnom, pokreti uz glazbu, dramsko scenska igraonica “Zvjezdice” DND-a – Prijatelji i prijateljice, lutkarski igrokaz…
Radnička ulica ispred Erste Banke – 10.30 do 13.00 sati
– Radionice za djecu i promotivni štandovi Društva “Naša djeca”, udruge “Žmergo” i Osnovne škole “R.K.Jeretov” te pisanje poruka roditelja djeci
Vila Antonio
10.00 do 12.00 sati
– Parlaonica “Prednosti i nedostaci Facebooka” – Dječje gradsko vijeće i učenici 5. i 6. razreda OŠ ‘’R.K. Jeretov“; Strip radionica – Damir Steinfla i Tanja Ivanović; Povijesne sličice Opatije – monolog, O.Š. R.K.J. – izvodi učenica Mia Lanča

Liburnija.net: Juniori mix formacija

Liburnija.net: Juniori mix formacija


12.00 do 13.00 sati
– “S Fejsa na Lungomare” – šetnja po Opatiji uz stručno vođenje turističkog vodiča Udruge turističkih vodiča “Liburnia” Opatija i prof. Liljane Host (turistički vodič i profesorica povijesti u šetnji Opatijom upoznati će učenike sa znamenitostima našega grada te im ispričati zanimljive crtice iz povijesti Opatije.
Današnje generacije najviše informacija crpi s interneta, tako da će ovo biti odlična prilika da važne i zanimljive informacije čuju “uživo”)…
OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija
18:00 sati u sportskoj dvorana OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija
– Rock koncert grupe ROCKAM
– Karaoke za učenike/ce ( peti do osmi razredi)
– Izložba likovnih uradaka s Dana škole
POPUSTI POVODOM DJEČJEG DANA
Tijekom čitavog Dječjeg dana sve će u Opatiji biti u službi djece, a kako je moto akcije ”zajedno za djecu“, odlučili su je podržati i opatijski hotelijeri, trgovci, ugostitelji i obrtnici te tog dana po prigodnim cijenama i s popustima ponuditi svoje proizvode i usluge za djecu.
MAC JUNIOR SHOP – 15% na dječju odjeću i obuću i 10% na igračke
MAC SPORT – 15% na dječju odjeću i obuću
U trgovinama MAC JUNIOR SHOPU (M. Tita 88/2) i MAC SPORTU (M. Tita 116) povodom Opatijskog dječjeg dana organiziran je ”Dječji vikend“ te u petak 15., subotu 16. i nedjelju 17. travnja nude popuste na dječje proizvode.
“MELIOR” – papirnica i knjižara nudi popust 20% na školski pribor
KAVANA “PALME” HOTELA “BRISTOL” – odobrava djeci 20 % popusta na slastice iz ponude
Pekara “KROASANA” – na Dječji dan krafne će se prodavati po prigodnoj 2.00 kune
FOTO “KURTI” – na slikanje dječjih portreta popust 50%
FOTO “LUIGI” – slikanje djeteta za dokumente 20,00 kn (4 slike za dokumente/novčanik + 1 slika 10×15; normalna cijena 30,00 kn, 33% popusta)
– slikanje djeteta 4x10x15 20,00 kn (normalna cijena 30,00 kn, 33% popusta)
Kristina Tubić / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!