Opatijski komorni orkestar i ove godine obilježit će advent djelima velikih romantičara

Opatijski komorni orkestar i njegov voditelj, Damir Smerdel će u nedjelju, 15. prosinca u 19 sati u prostoru crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, ovom glazbenom svečanosti uveličati ovogodišnji opatijski advent, a ulaz je slobodan.

Opatija – Advent u Opatiji i ove godine bit će obogaćen Božićnim koncertom koji će OKO (Opatijski komorni orkestar) pokloniti građanima svoga grada.

Ovog puta su OKO-vci odabrali poznatu Elgarovu Serenadu za gudače op. 20, kao i Dvije nordijske melodije Edvarda Griega. Obje skladbe na vrlo karakterističan i nadasve originalan način svojom pomalo atipičnom harmonijskom ekspresivnošću dočaravaju pomalo odmaknut britanski, odnosno skandinavski glazbeni jezik u odnosu na onaj kontinentalni. Nevjerojatna harmonijska inventivnost i muzička spontanost Griega, kao i osebujna orkestracija Elgara, će se uz melodije Amerikanca Barbera i njegovog poznatog Adagia, kao i jednog od najvećih europskih skladatelja današnjice, Estonca Arva Pärta zvukovno materijalizirati u savršenom akustičnom Seidlovom prostoru crkve Navještenja Blažene Djevice Marije (Rakovčeva 24) i odvesti Opatijce na još jedno osebujno glazbeno putovanje.

Opatijski komorni orkestar i njegov voditelj, Damir Smerdel će u nedjelju, 15. prosinca u 19 sati, ovom glazbenom svečanosti uveličati i ovogodišnji opatijski advent, a ulaz je slobodan.

error: Content is protected !!