Opatijski Reformisti upozorili na problem s prijevozom do škole: Zaleđe je loše povezano s gradom

Predsjednik stranke Aleksandar Popadić istaknuo je kako je uslijed pritisaka roditelja došlo do pomaka u voznom redu prema Veprincu jer pojedini roditelj jučer i prekjučer nisu slali djecu u školu zbog lošeg voznog reda koji povezuje Opatiju s prigradom.

Opatija – Povratak djece u školu na opatijskom području nije donio samo probleme oko organizacije nastave, već i poteškoće s prijevozom. Upozorio je na to i Aleksandar Popadić, predsjednik opatijskog ogranka Narodne stranke – Reformisti.

– Kao što svi već znamo od ponedjeljka svi učenici od 1. do 4. razreda Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija moraju krenuti na nastavu. Navodno su svi uvjeti ispunjeni za provođenje ove odluke, ali nažalost ne prate svi relevantni subjekti ovu odluku. Postavlja se pitanje da li je za učenike putnike (zaleđe Opatije) organiziran prijevoz uz pridržavanje svih epidemioloških mjera? Ne samo da su upitne epidemiološke mjere već i nedostaje autobusnih linija koje povezuju Opatiju s periferijom jer vozni red javnog prijevoza nije vraćen na onaj prije Covid-19 krize. Prema dostupnim informacijama sa stranica Autotroleja linije 35, 34 i 37 su naveliko smanjenje, a što još više začuđuje, čak je kod linije 35 kompletno izbačena stanica „Zatka“ iz njihovog reda vožnje. Smatramo da bi se trebalo sve poduzeti da sva djeca sigurno dolaze i odlaze iz škole uz sve propisane epidemiološke mjere, stoga i apel Stožeru civilne zaštite Grada Opatije, Gradu Opatije prijatelju djece i Autotroleju da se aktivno uključe u rješavanje problema prijevoza učenika koji ponovno kreću u školu, poručio je Popadić.

Istaknuo je kako je uslijed pritisaka roditelja došlo do pomaka u voznom redu prema Veprincu jer pojedini roditelj jučer i prekjučer nisu slali djecu u školu zbog lošeg voznog reda koji povezuje Opatiju s prigradom. U međuvremenu, objavljen je novi vozni red koji vrijedi od danas, srijede 27. svibnja.

– Novi vozni red je pokušao poboljšati situaciju, ali nije. Prema novom voznom redu učenici ne mogu stići ili predugo čekaju prijevoz, a radi se o učenicima od 1 do 4 razreda. Vrlo važno jest da i u novom voznom redu linije 35 nema stanice „Zatka“ a time i stanice „Zagrad“ koje su jednostavno izbačene iz voznog reda ove linije, zaključio je Popadić.

 

error: Content is protected !!