Opatijski učenici odali počast žrtvama na tradicionalnoj komemoraciji @ Hreljin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovogodišnjim prigodnim događanjima uz učenike Osnovne škole Hreljin koji su pripremili program i pročitali imena svih poginulih, sudjelovali su i učenici iz Krka i Opatije, koji su održali ”sat povijesti na terenu” i položili vijenac na Spomen kosturnicu.

Opatija/Hreljin – Petnaestak učenica i učenika Obrtničke škole sudjelovalo je na komemoraciji koja se svake godine, 7. listopada, održava u Hreljinu, u spomen na 108 rodoljuba što su ih 1943. godine ubili talijanski fašisti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obilježavanje organizira SABA PGŽ i UABA Grada Bakra, a nazoči mu redovito mnogo školaraca. Ovogodišnjim prigodnim događanjima uz učenike Osnovne škole Hreljin koji su pripremili program i pročitali imena svih poginulih, sudjelovali su i učenici iz Krka i Opatije, koji su održali ”sat povijesti na terenu” i položili vijenac na Spomen kosturnicu.

Prisutne je pozdravio Marijan Polić predsjednik UABA Grada Bakra koji je govorio o povijesnim događanjima iz tog vremena, govorio je i gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, a posebnu pažnju prisutnih privukao je Josip Majnarić koji se prisjetio tih događaja kako ih je vidio i doživio kao 13-godišnji kurir.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!