Opatijski vaterpolisti pobjedili Sisciu u utakmici 5. kola 1. B HVL

Siščani su u Rijeku došli kao papirnati favoriti, ali momčad koja je optimistično najavljivala osvajanje prvenstva nije pokazala baš puno od igre u polju dok se pojedini igrači nisu proslavili niti sa fizičkom spremom.

Rijeka – Opatijski vaterpolisti zabilježili su treću pobjedu u nizu kojom su se približili vodećem Bellevueu na samo bod zaostatka.

Siščani su u Rijeku došli kao papirnati favoriti, ali momčad koja je optimistično najavljivala osvajanje prvenstva nije pokazala baš puno od igre u polju dok se pojedini igrači nisu proslavili niti sa fizičkom spremom. Opatijci su od prve četvrtine krenuli po pobjedu i nakon osam minuta, golovima Babića, Matea Saftića i Petrića došli do prednosti od 3 : 1.

U drugom periodu Opatijci angažiranom igrom u obrani, na čelu sa odličnim vratarom Olićem, onemogućavaju goste da im se rezultatski približe, a zatim brzim kontranapadima udvostručuju prednost pa se na veliki odmor odlazi sa rezultatom 7 : 3 u korist domaćih vaterpolista.

Polovicom treće četvrtine, nakon što Petrić i Augusti svojim golovima dižu prednost na 9 : 4, gostujući vratar Miškić udara preko vode mladog Burburana što suci sankcioniraju isključenjem od četiri minute.Augusti iz dosuđenog peterca, a potom i Burburan sa igračem više podižu prednost na sedam razlike čime je utakmica praktično riješena pa u posljednjoj četvrtini dolazi do malog opuštanja kod igrača trenera Kancijanića što gosti koriste i sa četiri gola ublažuju poraz.

Bazen Kantrida
Utakmica 5.kola 1.B HVL
Opatija : Siscia  15 : 9
( 3 : 1, 4 : 2, 4 : 2, 4 : 4 )

Suci : Duje Čipčić i Matej Blažić

Opatija : Olić, Biščević, Latin, Vucelić, Babić 1, Augusti 4, Butorac 1, Burburan 1, M.Saftić 2, L.Saftić 2, Petrić 4, Smokvina, Čubranić
Trener : Danijel Kancijanić

Siscia : Miškić, Sović, Lokin 1, Smolčić, Gledec 4, Papež 2, Vincek, Brnetić 1, Šimić 1, Sajko, Ravlić, Grabar, Vukmanović
Trener : Damir Vincek

 

 

 

 

error: Content is protected !!