Općina će (su)financirati karte učenicima s njenog područja @ Mošćenička Draga

...ilustracija...

…ilustracija…

Učenici srednjih škola ostvarit će pravo na sufinanciranje razlike između iznosa koji pokriva ministarstvo i pune cijene karte, dok će se osnovcima financirati puna cijena karte za prvu zonu.

Mošćenička Draga – Učenici osnovnih i srednjih škola s područja Mošćeničke Drage mogu računati na subvenciju svojih mjesečnih autobusnih karata od strane Općine. Naime, kako je izvjestio načelnik Ratko Salamon, Općina će u tekućoj školskoj godini redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na draškom području ”pokriti razliku” između dijela karte koju subvencionira nadležno ministarstvo do pune cijene karte.

– Općina će učenicima sufinancirati mjesečnu putnu kartu u visini razlike između pune cijene mjesečne putne karte i iznosa koji sufinancira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, ali maksimalno do 50 posto od punog iznosa mjesečne putne karte od mjesta prebivališta do mjesta škole, kazao je Salamon.

Učenici osnovnih škola imat će pravo na potpuno besplatnu kartu. Naime, prema zakonskim propisima, osnivač školske ustanove – u ovom slučaju Primorsko-goranska županija – za sve učenike od 1. do 4. razreda koji žive na udaljenosti većoj od tri kilometra od škole, i za sve učenike od 5. do 8. razreda koji žive na udaljenosti većoj od pet kilometara od škole, mora osigurati besplatan prijevoz. No, za ostale učenike učinit će to Općina.

– Općina Mošćenička Draga financirati će iznos osnovnoškolske mjesečne putne karte za 1. zonu sukladno cjeniku komunalne usluge prijevoza putnika u javnom prometu komunalnog društva Autotrolej d.o.o. Rijeka, zaključio je Salamon.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!