Općina Klana u partnerstvu s Općinom Lopar provodi projekt “Čuvajmo zdravlje”

Cilj projekta je pridonijeti povećanju znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti.

Klana – Općina Klana u partnerstvu s Općinom Lopar provodi projekt “Čuvajmo zdravlje” ukupne vrijednosti 499.999,10 kuna financirane iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” za razdoblje 2014.-2020.

Cilj projekta je pridonijeti povećanju znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti. „Naglasak projektnih aktivnosti je usmjeren na prevenciju raka debelog crijeva i dijabetesa te na promicanju zdravlja i zdravog načina života s naglaskom na zdravu prehranu i suživot s prirodom“ rekla je na konferenciji za medije načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić.

Kako bi se povećalo znanje i svijest o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti predviđeno je niz aktivnosti koje su usmjerene na podizanje osviještenosti građana i to kroz edukativne radionice, radionice kuhanja, radionice u prirodi, zatim organiziranjem manifestacije „Dani zdravlja“ te izradom zdravstvenog portala/mobilne aplikacije, edukativnih materijala i organizacijom akcije „Kretanjem do zdravlja“.

— U sklopu projekta „Čuvajmo zdravlje“ radionice kuhanja održat će se od 22.7 do 25.7. gdje će poznati Hrvatski chefovi kuhati i ukazati na važnost zdrave prehrane. Također će se održati i akcije vježbanja uz poznate trenere i fizioterapeute. Program će završiti sa kulturno zabavnim programom. U sklopu Dana zdravlja 500 posjetitelja imati će priliku besplatno izmjeriti kolesterol u krvi, tlak i šećer te se informirati i savjetovati o utjecaju i simptomima raka debelog crijeva, dijabetesa i važnosti promjene životnih navika. Svrha projekta je vidljiva kroz rezultat provedbe programa promocije zdravlja i prevencije bolesti na način da će se unaprijediti pokazatelji zdravstvene zaštite stanovništva s manjom količinom oboljeli i prebacivanjem fokusa s liječenja posljedica bolesti na prevenciju uzroka/rizika bolesti, istaknuto je na tiskovnoj.

error: Content is protected !!