Općina Lovran objavila apel sumještanima – Poštujete i pridržavajte se uputa koje vam dajemo @ Lovran

Od objekata koji u našoj Općini rade su općinska uprava, automehaničarska radiona, tržnica (samo prehrana), dvije pekare (imaju konfekcijski sokove i pivu), vinarija, pošta, banka, benzinska pumpa, trgovine Konzum, Plodine, Radnik, Frajlica (bivši trgovina Radnik na Trgu Slobode) i svi navedeni objekti za sada mogu raditi, istaknuo je Družeta.

Lovran – Toni Družeta, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Lovran svojim sumještanima objavio je nekoliko važnih informacija.

Na terenu raspolažemo s osam povjerenika Civilne zaštite, tj. po 2 za svaki mjesni odbor, koji su također u stanju pripravnosti. Ako među vama ima volontera koji su spremni uključiti se u slučaju potrebe, molim da mi se javite. Apeliram na sve vas – roditelje s djecom, mlade, odrasle i umirovljenike, da poštujete upute koje vam dajemo i da ih se pridržavate. Tako smo morali ograditi sva dječja igrališta, školska igrališta te zatvoriti dvoranu na Kamenjaru. Ne možemo reći da je teže biti u stanu ili kući jednom umirovljeniku ili tinejdžeru, svi smo mi do sada imali svoj životni stil i navike, sadašnja situacija je sve to poremetila i uzdrmala – trebamo joj se prilagoditi. Da li nam treba potpuna karantena? Da li nam treba policijski sat? Od objekata koji u našoj Općini rade su općinska uprava, automehaničarska radiona, tržnica (samo prehrana), dvije pekare (imaju konfekcijski sokove i pivu), vinarija, pošta, banka, benzinska pumpa, trgovine Konzum, Plodine, Radnik, Frajlica (bivši trgovina Radnik na Trgu Slobode). Svi ti objekti za sada mogu raditi. U svakodnevnom smo kontaktu s našim epidemiologom, doktorom Sušnjem i po posljednjoj informaciji na području Liburnije nemamo zaraženih osoba. Neka tako i ostane, istaknuo je Družeta, koji je na raspolaganje sumještanima stavio službenu e-mail adresu zamjenik.nacelnika@opcinalovran.hr i broj mobitela 099 392 3273.

Nažalost u ovakvim situacijama uvijek ima neodgovornih ljudi koji pokušavaju iskoristiti lažne vijesti kako bi širili paniku u društvu.

error: Content is protected !!