Općina Matulji donijela niz mjera za suzbijanje širenja koronavirusa

Mole se građani za razumijevanje i poštivanje uputa kako zbog vlastite sigurnosti tako i zbog zaštite svojih sugrađana. Također, odgađaju se sva javna okupljanja, upućuju se građani da izbjegavaju zadržavanja u zatvorenim javnim prostorima…

Matulji – Niz gradova i općina s područja Liburnije i Riječkog prstena, donio je odluke kojim se reduciraju brojne javne aktivnosti, kao i preporuke građanima za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom COVID-19.

‘Prošireni paket’ mjera jučer su objavili i odgovorni iz Općine Matulji.

– Općina Matulji bit će do daljnjeg otvorena za stranke radnim danom od 9 do 11 sati, utorkom od 12:30 do 16.30 sati, ostatak dana komunikacija sa stručnim službama biti dostupna putem email-a te telefona ili mobitela. Stranke koje imaju dogovorene sastanke, hitnoće ili neodgodive upite moći nazvati referente vezano uz daljnje dogovore. Mole se građani za razumijevanje i poštivanje uputa kako zbog vlastite sigurnosti tako i zbog zaštite svojih sugrađana. Također, odgađaju se sva javna okupljanja, upućuju se građani da izbjegavaju zadržavanja u zatvorenim javnim prostorima, te se mole da svi zajedno bez panike, ali odgovorno prate upute epidemioloških službi, Stožera civilne zaštite RH i Primorsko-goranske županije, a sve s ciljem što manjih posljedica za zdravlje, istaknula je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Također, najavila je da se u sve urede uvode dezinfekcijska sredstva za ruke i radne površine kako bi ih djelatnici primjenjivali, a na hodnike dezinfekcijska sredstva za ruke namijenjena strankama.

– Uvodi se i obavezna primjena dezinfekcijskih sredstava za ruke i radne površine u prostorije Školske sportske dvorane Matulji te naputak Dječjem vrtiću Općine Matulji kao i školama da primjene iste mjere uz maksimalno pridržavanje preporučenih higijenskih mjera. Pratit će se i naputci epidemioloških službi, Stožera civilne zaštite RH i Primorsko goranske županije, Ministarstva obrazovanja, Ministarstva zdravstva vezani uz rad škola i vrtića. O svim novim mjerama zaštite zdravlja građana obavještavat ćemo putem web stranica, Facebook stranica Općine Matulji te putem medija, rezimirala je Šebalj.

‘Sve je otkazano’ – Kastav, Viškovo i brojni drugi gradovi i općine donijeli mjere za suzbijanje širenja koronavirusa

error: Content is protected !!