Općina Matulji kreće s energetskom obnovom škola i vrtića

– Mjere energetske učinkovitosti koje se provode su toplinska izolacija vanjskih zidova, međukatnih konstrukcija prema tavanu, krovova i međukatnih konstrukcija iznad ventiliranog prostora, zamjena stolarije, ugradnja solarnog sustava za grijanje potrošne tople vode, najavila je voditeljica EU projekata, Astra Gašparini te istaknula da će Općina Matulji u vrlo kratkom roku također započeti s energetskom obnovom škole i dječjeg vrtića u Rukavcu, matične škole Dr. Andrija Mohorovičić kao i općinske zgrade u centru Matulja.

Jušići – Uskoro započinju radovi na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić, područna škola Jušići i Dječjeg vrtića Matulji, objekt Jušići.

– Projekt energetske obnove provodi se u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritetnoj osi 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić, područna škola Jušići i Dječjeg vrtića Matulji, objekt Jušići iznosi 1.014.117,51 kn te su za provedbu osigurana i bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 258.481,17 kn. Provedbom mjera energetske učinkovitosti te uvođenjem obnovljivih izvora energije ostvarit će se uštede u godišnjoj potrošnji energije u objektu od 77,66% u odnosu na početno stanje prije obnove te smanjenje emisije CO2 od 77,68%. Mjere energetske učinkovitosti koje se provode su toplinska izolacija vanjskih zidova, međukatnih konstrukcija prema tavanu, krovova i međukatnih konstrukcija iznad ventiliranog prostora, zamjena stolarije, ugradnja solarnog sustava za grijanje potrošne tople vode, najavila je voditeljica EU projekata, Astra Gašparini te istaknula da će Općina Matulji u vrlo kratkom roku također započeti s energetskom obnovom škole i dječjeg vrtića u Rukavcu, matične škole Dr. Andrija Mohorovičić kao i općinske zgrade u centru Matulja.

error: Content is protected !!