Općina Matulji objavila niz preporuka – Od ograničenja radnog vremena kafićima i trgovinama do obustava aktivnosti koji uključuju više osoba na istom mjestu

– Pozivamo sve da i nadalje prate upute epidemioloških službi i Stožera civilne zaštite RH i Primorsko-goranske županije, a s ciljem što manjih posljedica za zdravlje. Još jednom apeliramo da se svi stanovnici što manje zadržavaju u prostorima gdje boravi više osoba, da izbjegavaju javna te privatna okupljanja, te da posebice starija populacija, koriste mogućnost ‘kupovine na daljinu (putem dostave)’, istaknula je Eni Šebalj.

Matulji – Općina Matulji objavila niz preporuka o mjerama za sprječavanje širenja corona virus-a (COVID-19) za područje Općine Matulji

Preporučuje se ugostiteljskim objektima na području Općine Matulji da do 14.travnja 2020. godine radno vrijeme skrate do 18.00 sati ili maksimalno do 20.00 sati, da popunjenost ugostiteljskog objekta ne prelazi 50% kapaciteta, da se poduzmu pojačane sanitetske mjere za goste stavljanjem na raspolaganje sredstava za dezinfekciju ruku i slične mjere te da se poduzmu mjere pojačane sanitetske zaštite zaposlenika tako da im se osiguraju zaštitne rukavice, zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva. Također, preporučuje se trgovinama na području Općine Matulji uključivo markete i supermarkete da do 14.travnja da ograniče broj osoba koje se istovremeno nalaze u trgovini, da se poduzmu pojačane sanitetske mjere za kupce stavljanjem na raspolaganje sredstava za dezinfekciju ruku kao i da se redovito dezinficiraju radne površine (kase), košarice i kolica za kupnju i slične mjere te da se poduzmu mjere pojačane sanitetske zaštite zaposlenika tako da im se osiguraju zaštitne rukavice, zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, istaknula je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Također, preporučuje se udrugama i drugim oblicima udruženja građana na području Općine Matulji da privremeno, do 14.travnja, obustave sve svoje aktivnosti koje uključuju organizirani boravak više osoba na istome mjestu, a koje se ne odvijaju u prostorima Općine Matulji.

– Produžuje se obustava korištenja prostora Općine Matulji do 14.travnja za sva sportska i druga javna događanja kao i treninzi sportaša koja su planirana održati se u Školsko-sportskoj dvorani u Matuljima te korištenje ostalih prostora Općine Matulji za održavanje okupljanja bilo koje vrste (Dom Hangar, Jušići, Stari vrtić…). Općina Matulji od utorka 17.03. do utorka 31.03. neće biti otvorena za stranke. Stranke mogu kontakt sa službenicima Općine ostvariti putem e-maila : opcina.matulji@matulji.hr, telefona 051 274-114 – centrala ili ostalih telefonskih brojeva i e-mail adresa službenika i dužnosnika objavljenih na web stranici Općine Matulji http://matulji.hr/pocetna/uprava/. Pozivamo sve da se pridržavaju donesenih mjera i preporuka, a o eventualnim novim mjerama ili prekidu do sada donesenih mjera i preporuka javnost će biti pravovremeno izviještena putem web stranica Općine Matulji te Facebook stranice Općine Matulji. Također, pozivamo sve da i nadalje prate upute epidemioloških službi i Stožera civilne zaštite RH i Primorsko-goranske županije, a s ciljem što manjih posljedica za zdravlje. Još jednom apeliramo da se svi stanovnici što manje zadržavaju u prostorima gdje boravi više osoba, da izbjegavaju javna te privatna okupljanja, te da posebice starija populacija, koriste mogućnost ‘kupovine na daljinu (putem dostave)’, istaknula je Eni Šebalj.

error: Content is protected !!