Općina Matulji organizira ‘Dane otvorenih vrata Odlagališta neopasnog otpada Osojnica’

U slučaju kiše obilazak planiran u ponedjeljak 22. studenog 2021. godine prebacuje se za ponedjeljak 29. studenog 2021. godine.

Matulji – Općina Matulji u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata Odlagališta neopasnog otpada Osojnica u Matuljima“.

– Cilj događanja je upoznati sve posjetitelje s projektom pod nazivom „Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Osojnica“ koji se nalazi u završnoj fazi izvedbe. Putem dva obilaska lokacije odlagališta Osojnica na kojem se izvode završni radovi na sanaciji i regeneraciji zemljišta na površini od 3,37 ha, posjetitelje ćemo informirati o cjelokupnom projektu te kroz stručno vođenje provesti ih kroz odlagalište koje je bilo u funkciji odlaganja otpada preko 50 godina. Odlagalište otpada je zatvoreno 2018. godine, a procjene su da je unazad 50 godina na lokaciji Osojnica odloženo preko 475.000 m3 otpada s područja Općine Matulji, Općine Lovran, Općine Mošćenička Draga i Grada Opatije, poručili su iz Općine Matulji.

Predviđeni termini obilaska su u ponedjeljak 22. i 29. studenog, od 11:00 do 13:00. Mole se svi zainteresirane posjetitelji da ispune prijavnicu koja se nalazi OVDJE.

– Pri realizaciji događanja i aktivnosti nužno je poštivati sve važeće epidemiološke mjere te osigurati prikladnu obuću za kretanje po terenu, napomenuli su organizatori.

error: Content is protected !!