Općina Matulji pokreće program ‘Pripreme za maturu’ kao novi oblik potpore obrazovanju mladih

Pripreme će se održavati u prostoru nekadašnjeg ‘Starog vrtića’ u Matuljima na adresi Dalmatinskih brigada 5. Na maturantima je pak da se što brže prijave kako bi već od narednog vikenda krenuli na intenzivne pripreme za maturu te stvorili što bolje preduvjete za daljnje obrazovanje te upis na željene studije.

Matulji – Podrška obrazovanju mladima jedan je od glavnih ciljeva Općine Matulji kada se govori o programima školstva. Upravo zato Općina Matulji već od narednog vikenda kreće s novim programom za mlade pod nazivom ‘Pripreme za maturu. Program će se u cijelosti financirati iz Proračuna Općine Matulji. Prilikom prijave maturanti će jednokratno za cjelokupan program platiti 80 kuna akontacije u svrhu ozbiljnosti pristupa programu i pohađanja priprema ,a iznos će se po završetku programa vratiti svim redovitim polaznicima, istaknula je Eni Šebalj, zamjenica načelnika općine Matulji u uvodu jučerašnje tiskovne.

– Predbilježbe za pripreme iz hrvatskog i engleskog jezika te matematike kreću odmah pa se pozivaju svi zainteresirani da to učine što prije budući da će se temeljem prijava i dogovora s prijaviteljima, program provoditi u terminima koji najbolje odgovaraju svim polaznicima. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na : sos.ucenje@hotmail.com ,a prilikom prijave važno je ostaviti : Ime i prezime, adresu, mail i kontakt. Projekt će provoditi vrsni profesori iz navedenih predmeta s dugogodišnjim iskustvom provođenja priprema za maturu koji će pomoći maturantima da ponove opsežno gradivo prema već dobro poznatim metodama i programima za pripreme koje su pripremili profesori, istaknula je Šebalj.

Pripreme će se održavati u prostoru nekadašnjeg ‘Starog vrtića’ u Matuljima na adresi Dalmatinskih brigada 5.

– Osim ovog programa potpore obrazovanju Općina Matulji već niz godina provodi i niz drugih oblika potpore .Tako je Općina Matulji jedna od jedinica lokalne samouprave u PGŽ koja godišnje dodjeljuje najveći broj stipendija pa tako primjerice za akademsku 2018./2019. godinu dodijeljeno je 113 stipendija. Tu su naravno nagrade najuspješnijim učenicima i niz drugih potpora obrazovanju, a jedna od njih je i S.O.S. učenje koji se već desetu godinu za redom provodi također na adresi Dalmatinskih brigada 5. Instrukcije se provode iz matematike, kemije engleskog i fizike –predmetima koji zadaju najviše problema kako za učenike viših razreda osnovne škole tako i za srednjoškolce, pa se pozivaju svi koji još nisu iskoristili ove mogućnosti da potraže pomoć u učenju u koliko im je potrebna bilo kod ispravljanja negativnih ocjena bilo da žele postići više ocijene. Na maturantima je pak da se što brže prijave kako bi već od narednog vikenda krenuli na intenzivne pripreme za maturu te stvorili što bolje preduvjete za daljnje obrazovanje te upis na željene studije, rezimirala je Šebalj.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net