Općina Matulji popuštanjem mjera ponovno pokreće program “Pripreme za Maturu“

Do sada je prijavljeno dvadesetak maturanata no kako program tek počinje u ponedjeljak prijave za „Pripremu za maturu“ su još uvije otvorene za sve one kojima je to potrebno, a zaprimaju se na sos.ucenje@hotmail.com i to do ponedjeljka 11. svibnja do 11:00 sati.

Matulji – Općina Matulji ponovno pokreće program „Pripreme za maturu“ i to već od ovog ponedjeljka, 11. svibnja kako bi pomogla maturantima da se što bolje pripreme nakon gotovo dvomjesečne stanke uslijed epidemiološke krize uzrokovane virusom SARS-CoV-2.

– Program „Pripreme za maturu“ ove je godine potrebniji nego ikad zbog specifičnosti online nastave uslijed koje je izostao neposredan rad u nastavi i izravan kontakt s profesorima pa će se upravo zbog toga popuštanje mjera koje će uslijediti već od ovog ponedjeljka iskoristiti za intenzivne pripreme za maturu. Pripreme će se održavati iz osnovnih predmeta matematike, engleskog te hrvatskog jezika i književnosti uz 100% financiranje programa iz Proračuna Općine Matulji kako bi mladi stvorili što bolje preduvjete za daljnje obrazovanje te upis na željene studije. Projekt će provoditi vrsni profesori iz navedenih predmeta s dugogodišnjim iskustvom provođenja priprema za maturu te smo sigurni da rezultati neće izostati i da će se na ovaj način uvelike pomoći maturantima da ponove opsežno gradivo prema već dobro poznatim metodama i programima za pripreme koje su pripremili profesori. Ono što se očekuje od polaznika je redovitost pohađanja priprema kako bi rezultati bili što bolji, poručili su iz općine Matulji.

Program iz engleskog na rasporedu je svakog ponedjeljka i srijede od 16:00-18:00 sati dok su matematika te hrvatski jezik i književnost na rasporedu utorkom i četvrtkom od 15:00-19:30 sati kroz dvije grupe do maksimalno 9 polaznika.

– Pripreme će se održavati u Područnoj školi Jušići poštujući mjere distance od dva metra uz obaveznu upotrebu maski za sve polaznike te dezinficiranje ruku prilikom ulaza u prostor škole. Do sada je prijavljeno dvadesetak maturanata no kako program tek počinje u ponedjeljak prijave za „Pripremu za maturu“ su još uvije otvorene za sve one kojima je to potrebno, a zaprimaju se na sos.ucenje@hotmail.com i to do ponedjeljka 11.05.do 11:00 sati.

error: Content is protected !!