Općina Matulji proširila paket mjera pomoći poduzetnicima te roditeljima čiji mališani pohađaju Dječji vrtić

Općina Matulji proširila paket mjera pomoći poduzetnicima te roditeljima čiji mališani pohađaju Dječji vrtić

Prijedlozi odluka bit će u hitnoj proceduri upućeni Općinskom vijeću na donošenje, a sjednica vijeća planira se održati dana 31. ožujka...

Prva mjera je umanjenje komunalne naknade za dane kada se djelatnost ne obavlja te umanjenje zakupnine za zakupce općinskih prostora za dane kada se djelatnost ne obavlja.

Matulji – Objavljen je novi set mjera pomoći poduzetnicima te roditeljima čiji mališani pohađaju Dječji vrtić u Matuljima.

Uvažavajući veliki interes i zabrinutost javnosti, posebice poduzetnika koji posluju na području općine Matulji te korisnika usluga Dječjeg vrtića Matulji, obavještavamo sve zainteresirane, da kako smo ranije najavili, a u skladu s prijedlogom izmjena propisa koje je Vlada RH uputila Hrvatskom saboru. Općina Matulji priprema set sljedećih izmjena općinskih odluka kao direktnu potporu poduzetnicima koji uslijed odluka nadležnih tijela ne smiju obavljati djelatnosti za vrijem trajanja posebnih mjera. Prva mjera je umanjenje komunalne naknade za dane kada se djelatnost ne obavlja te umanjenje zakupnine za zakupce općinskih prostora za dane kada se djelatnost ne obavlja. Kao potpora roditeljima – korisnicima usluga Dječjeg vrtića Matulji uvedeno je oslobađanje od plaćanja cijene vrtića za dane kada je vrtić zatvoren. Prijedlozi odluka bit će u hitnoj proceduri upućeni Općinskom vijeću na donošenje, a sjednica vijeća planira se održati dana 31. ožujka, istaknula je Eni Šebalj te dodala da će općina Matulji će sukladno važećim propisima i općinskim odlukama također odgoditi naplatu za sve ostale pravne i fizičke osobe koje iz objektivnih razloga nisu u mogućnosti platiti dospjele obveze, a koje se s takvim zahtjevom obrate Općini Matulji.

– Podsjećamo da je ranijom odlukom svim obveznicima plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda, kojima su ovih dana dostavljene uplatnice za 2020.godinu, za sve obroke s rokom plaćanja do 31.03.2020.godine te svim zakupcima poslovnog prostora u vlasništvu Općine Matulji za zakupnine za ožujak, prolongirano dospijeće plaćanja do 30.travnja 2020.godine bez obračuna kamata, a Općina Matulji će, ovisno o daljnjem razvoju situacije, razmotriti daljnji produžetak trajanja ove mjere, dodala je Šebalj.

error: Content is protected !!