Općinska vijeća @ Lovran i Matulji

vodovodLovran, Matulji – Općinska vijeća Lovrana i Matulja raspravljat će danas, u četvrtak, o visini naknade za razvoj, odnosno one famozne četiri kune koje se plaćaju na svaki potrošeni kubik vode. Ove su odluke važne zbog sudjelovanja u drugoj fazi Jadranskog projekta, odnosno programa modernizacije liburnijske kanalizacije, jer se kroz naknadu za razvoj jednim dijelom izravno financiraju projekti, a drugi će se dio odnositi na vraćanje kredita Svjetske banke za prvu fazu Jadranskog projekta završenu prošle godine.
Ako je suditi po opatijskom primjeru, visina će naknade ostati ista, a promijenit će se samo postoci koji idu u svaku od ove dvije namjene. To je manji problem za Matulje, budući da Općina pokriva troškove naknade za razvoj i privatnom i poslovnom sektoru, ali moglo bi izazvati raspravu u Lovranu gdje obrtnici i građani te četiri kune plaćaju sami.
Ostatak dnevnog reda u Lovranu je kratak i ne pretjerano zanimljiv, dok su Matuljcima pune ruke posla oko prostornih planova, jer Vijeće bi trebalo odlučivati o čak šest urbanističkih planova uređenja i jednom detaljnom planu uređenja – onom za groblje Rupa.
Davor Žic

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net