Opet u potragu za ravnateljem Festivala @ Opatija

ljetna_sm_zrak…upravno vijeće uskoro će raspisati natječaj za ravnatelja Festivala…
…bit će to treći natječaj u posljednje dvije godine…

Opatija – Treću sreću, čini se, potražit će Grad Opatija – odnosno, kako kaže službena obavijest; Upravno vijeće gradske Ustanove za organizaciju, promidžbu i posredovanje u oblasti kulture ”Festival Opatija” – koje je odlučilo raspisati natječaj za dugo vremena ispražnjenu poziciju ranvnatelja te institucije.
Treća sreća jer će to biti čak treći natječaj za ravnatelja raspisan u posljednje dvije godine – na prvom je na čelnu funkciju Festivala Opatija izabran Elvis Stanić, koji je ubrzo podnio ostavku, a na drugom natječaju objavljenom početkom godine nije izabran nitko, jer su ”gradski oci” zaključili kako nije pristigla niti jedna dovoljno kvalitetna prijava.
U međuvremenu, Festival vodi Zlata Torbarina kao v. d. ravnateljice, a tu funkciju može obavljati najduže godinu dana – odnosno, najduže do kraja ove godine, budući da je ”fotelju” od Stanića preuzela s početkom 2011. godine.
Tako da će natječaj, koji će se objaviti ove srijede, ”loviti zadnji” vlak za odabir novog ravnatelja, budući da procedura izbora traje minimalno mjesec dana.
Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net