VIDEO: Oporba o odustajanju od rekonstrukcije tržnice

mrkatOpatija – Svoje viđenje prolongiranja jednog od najambicioznije najavljivanih projekata Grada Opatije, rekonstrukcije “mrkata”, dali su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici kluba vijećnika u opatijskom Gradskom vijeću Akcije mladih i Nezavisne liste Nikice Pažina.
Politički “newbie-ji” odnosno, naški rečeno – ”zelembaći”, naglasili su kako iza sebe nemaju političku prošlost i kako nisu sudjelovali niti u jednoj vlasti, a nemaju namjeru niti rušiti ovu, već se predstaviti kao njen korektiv, odnosno savjest.
Nikica Pažin uputio je gradskoj vlasti i gradonačelniku Ivi Dujmiću pitanje namjerava li snositi troškove koje su pojedini zakupci tržnice imali zbog otkazivanja nabavke namirnica, otkazivanja prostora i najma privatnih prostora, dok Dujmićev protukandidat na lokalnim izborima, Robert Kurelić, smatra kako gradonačelnik nije isključivi krivac za propuste oko realizacije projekta tržnice, nego da je problem u tome “što se okružio krivim ljudima”. Naglasio je kako “ovaj projekt govori o neučinkovitosti čitave vlasti”, a Igor Puž primijetio je kako se vlast uopće ne bi ni trebala baviti ovim problemom.
– Mrkat je u vlasništvu Komunalca, pa bi oni trebali financirati obnovu, rekao je Puž.
Viđenje cijele ”priče” donosimo u narednim video isječcima.

Liburnija.net TV – Tiskovna konferencija oporbenih vijećnika Akcije mladih i NL Nikice Pažina


Kako cijelu priču o Mrkatu doživljava Ivo Dujmić pogledajte u video isječku, koji je objavljen 30. prosinca 2009., nekoliko dana prije najavljene obnove Mrkata.
Liburnija.net TV – Ivo Dujmić o Mrkatu

Nikola Cvjetović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net