Oproštaj od Ive Kirigina: Prijatelji, rodbina, kolege i znanci na komemoraciji ispunili vijećnicu i galeriju @ Opatija

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Komemoracija Ivo Kirigin vije

Među licima koja su ispunila vijećnicu i galeriju našao se niz turističkih djelatnika, sportaša i stanovnika liburnijskog kraja čije je živote na neki način obilježio i Kiriginov rad.

Opatija, Volosko – Obitelj, rodbina, prijatelji, kolege i suradnici Ive Kirigina oprostili su se od novinarskog doajena na komemoraciji održanoj u jutarnjim satima u gradskoj vijećnici te, poslijepodne, na pogrebu na groblju Volosko.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Komemoracija Ivo Kirigin vije

Među licima koja su ispunila vijećnicu i galeriju našao se niz turističkih djelatnika, sportaša i stanovnika liburnijskog kraja čije je živote na neki način obilježio i Kiriginov rad, a prigodne govore održali su gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i glavni urednik Novog lista, u kojem je Kirigin proveo čitav radni vijek, Nenad Hlača.

– Bio je osoba koja je svakim svojim djelom, riječju stajala iza čvrstih stavova koje je imao; za našeg su Ivota riječi bile djela. Uspio je kroz svoj novinarski rad i autoritet pretočiti tu snagu riječi i u djela, sve za dobrobit kraja, za dobrobit društva. Ivo Kirigin bio je, slažu se njegovi kolege novinari, jedan od najboljih, ako ne i najbolji novinar u bivšoj državi u sektoru turizma, ali i kasnije u Republici Hrvatskoj. Snagom svoga autoriteta udarao je temelje struci i držao je smjer kvalitete kako se sektor treba pratiti, rekao je gradonačelnik Dujmić.

Hlača je naglasio kako je Kirigin godinama bio stup redakcije, koji je uvijek bio dio rješenja svakog problema i uvijek imao spremnu temu ili vijest kojom bi se mogla popuniti praznina na stranicama novine. Dodao je i kako je preminuli novinar i urednik bio ”mjera za reportažu”, ali i osoba koja je stvorila opatijsko dopisništvo nakon kojeg je razgranata dopisnička mreža Novog lista u regiji i Hrvatskoj.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!