OraH predstavio program i kandidate za VIII. izbornu jedinicu @ Rijeka

orah_parlamentarni_izbori_rijeka_2015

Nositelji i nositeljice liste ORaH-a u VIII. izbornoj jedinici su: dr.sc. Ana Bobinac; dr.sc. Alen Protić; Dragica Pršo; Marko Branković; Milena Panić- Gačić; Dalibor Sušić; Jasna Bogunović; Vedran Vrsalović; Maja Vizjak; Ivan Iskra; Ivana Krtinić; Valentin Didović; Danijela Buršić i Renato Ćorluka.

Rijeka – Jučer je stranka ORaH predstavila svoj izborni program te listu kandidata i kandidatkinja u VIII. izbornoj jedinici. Kao nositeljica liste javnosti se predstavila dr. sc. Ana Bobinac, mlada znanstvenica s uspješnom karijerom u zemlji i inozemstvu u sektorima zdravstva i znanosti – kako je sama napomenula “Ne zahvaljujući politici već unatoč politici.”

Bobinac je tom prigodom istaknula: ”Hrvatskoj potrebni političari koji će raditi u svrhu općeg dobra, a ne estradne zvijezde. ORaH u VIII. izbornoj jedinici nudi upravo takve stručne i motivirane kandidate i kandidatkinje. ”

Dr. sc Alen Protić osvrnuo se na ORaH-ov Program koji predstavlja sažetak 40 javnih politika i konkretnih rješenja problema i kojim građani i građanke Hrvatske dobivaju: Rast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti na europski prosjek u sljedeće četiri godine (s približno 18% na 11%); rast minimalne plaće na razinu mjesečne košarice – s 2.500 kn na 3.500 kn; rast minimalne mirovine i njeno izjednačavanje s EU prosjekom; zaustavljanje iseljavanja mlade i obrazovne radne snage iz Hrvatske; smanjivanje javnog sektora i rast privatnog sektora; efikasnu, transparentnu i pravednu javnu upravu i pravosuđe; porast BDP-a za 5% u sljedeće tri godine; rast izvoza, pad uvoza; zaštitu od samovoljnog rasta kamata i iznosa kredita te manje čekanja u redovima za razne potvrde i rješenja.

ORaH, kao jedina programska stranka u Hrvatskoj, svoja konkretna rješenja, odnosno program, postavlja na prvo mjesto. Kao najvažniji zadatak za Hrvatsku Program ORaH uspostavljanje čvrstih temelja za funkcioniranje sustava države. Ključno je provođenje reformi bez kojih nije moguć napredak i razvoj Hrvatske, a to su: Reforma javne uprave i pravosuđa – u transparentne i učinkovite servise svih građana/ki koji osiguravaju jednaka pravila igre za sve jer je Hrvatska gladna poštenja i pravde. Uspostavljanje bogatijih regija u kojima odlučuju građani regionalizacijom i financijskom decentralizacijom – teritorijalnim preustrojem Hrvatske, ukidanjem županija i formiranjem regija (naš je prijedlog 4 regije + Grad Zagreb) te drastičnim smanjenjem broja jedinica lokalne samouprave prema financijskom kapacitetu. Ukidanje poreza na dohodak i porezno opterećenje kapitala i imovine – porezna reforma usmjerena prema poreznom rasterećenju rada (postepeno ukidanje poreza na dohodak) te poreznom opterećenju kapitala i imovine kako bi omogućili zapošljavanje. Provedba dugoročne strategije održivog razvoja Hrvatske – koja se oslanja na projekte održive energetike, održive poljoprivrede, vodni sektor, IT te gospodarenje otpadom.

Nositelji i nositeljice liste ORaH-a u VIII. izbornoj jedinici su: dr.sc. Ana Bobinac; dr.sc. Alen Protić; Dragica Pršo; Marko Branković; Milena Panić- Gačić; Dalibor Sušić; Jasna Bogunović; Vedran Vrsalović; Maja Vizjak; Ivan Iskra; Ivana Krtinić; Valentin Didović; Danijela Buršić i Renato Ćorluka.

Protić je na kraju istaknuo: “Imam povjerenje u potporu kandidata u VIII. izbornoj jedinici koja je uvijek predstavljala progresivne ideje i multikulturalnost u Hrvatskoj, vrijednosti koje su od temeljnoga značaja za sve članove i članice ORaH-a. Zajedničkim snagama, možemo promijeniti smjer!”

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!