Osniva se Kazališni sabor HNK Ivana pl. Zajca: Konstituirajuća sjednica u petak @ Rijeka

Arhiva

Arhiva

Sjednice Kazališnog sabora sazivat će se jednom mjesečno, svaki mjesec vodit će ih druga osoba (članovi ansambala, orkestra, uprave, gosti …), a ”saborski zastupnici” bit će pozvani postavljati pitanja, replicirati, kritizirati, predlagati.

Rijeka – Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci od nove kazališne sezone uvodi i zanimljivu novost u odnosu s publikom, možda inspiriranu i aktualnim prijevremenim izborima: Kazališni sabor. Sjednice Kazališnog sabora sazivat će se jednom mjesečno, svaki mjesec vodit će ih druga osoba (članovi ansambala, orkestra, uprave, gosti …), a ”saborski zastupnici” bit će pozvani postavljati pitanja, replicirati, kritizirati, predlagati.
Prva, konstituirajuća sjednica Kazališnog sabora održat će se sutra, u petak 9. rujna s početkom u 19 sati na pozornici HNK Ivana pl. Zajca, a tema će biti ”Vizija razvoja riječkog HNK 2016 – 2020”.

KAZALIŠNI SABOR ÈLANSKA KARTICA.cdr

Prvu sjednicu vodit će vršitelj dužnosti intendanta Marin Blažević i v.d. ravnatelji umjetničkih ansambala HNK, uz sudjelovanje gostiju čija će se imena objavljivati na službenoj kazališnoj FB stranici do petka.

– Već je u zajedničkom programu Olivera Frljića i Marina Blaževića za ”Novo, odgovorno, različito: Hrvatsko narodno kazalište u Rijeci” najavljeno da ”novi HNK Ivana pl. Zajca publiku neće svoditi na pasivnog konzumenta gotovog kazališnog proizvoda, nego će raditi na njezinom integriranju u život kazališta, proširivanju pa i educiranju”. Kao varijaciju programa Diplomirani gledatelj, već početkom nove sezone 2016/2017. pokrećemo Kazališni sabor. Cilj projekta je uspostaviti Rijeku kao kazališno središte, u kojem se kritički i interdisciplinarno promišljaju izvedbene umjetnosti, kazali su iz riječkog HNK.

Sudjelovanjem na sjednici, ”zastupnici” će imati pravo postavljati pitanja, replicirati, ispravljati netočne navode, napustiti sjednicu – sve baš kao u Saboru. Članom Kazališnog sabora postaje se dolaskom na sjednicu gdje će sudionicima biti uručena članska kartica. Prigodom svakog dolaska na Kazališni sabor, ”zastupnici” će dobiti mjesečni pečat te predočenjem kartice s pečatom ostvariti mogućnost popusta od 50 posto na kupnju dvije ulaznice (osim Novogodišnjih koncerata, Super-gala koncerta 16. 11, premijera i komercijalnih gostovanja).

– Svi su pozvani. Naravno, stranke i koalicije mogu se slobodno osnivati, ili sudjelovati u radu riječkog Kazališnog sabora kao nezavisni zastupnik. Ulaz na sjednicu je slobodan, zaključili su u pozivu iz riječkog HNK.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net