Osniva se klaster zdravstvenog turizma Kvarnera

klaster_turizam_2014

U pripremu klastera uključeni su i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Medicinski fakultet Rijeka.

Rijeka – Primorsko-goranska županija putem Upravnog odjela za zdravstvo i Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj koordinirat će inicijativu osnivanja klastera pod radnim nazivom ”Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera“.

Zaključak je to sastanka održanog na inicijativu župana Zlatka Komadine, predsjednice Savjeta za zdravstvo PGŽ Romane Jerković i direktorice TZ Kvarnera Irene Peršić Živadinov, a na kojem su sudjelovali predstavnici nekoliko zdravstvenih ustanova s područja županije koje sudjeluju u pripremi ovog projekta, Thalassoterapia Opatija i Crikvenica, poliklinika Medico i Rident te Bolnica Nemec. U pripremu klastera uključeni su i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Medicinski fakultet Rijeka.

Resorni Upravni odjeli pripremit će svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za osnivanje klastera, predložiti članove koji će biti imenovani u Projektni tim zadužen za osnivanje klastera te model inicijalnog financiranja klastera. Predviđena su apliciranja na javne pozive ministarstava RH i fondova EU.

U suradnji sa zdravstvenim institucijama, resorni odjeli predložit će kriterije za ulazak u sustav „Klastera zdravstvenog turizma“ kako za zdravstvene subjekte tako i za hotelijersko-turističke subjekte.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!