Osnovan Centar izvrsnosti TZ Kvarnera

tz_kvarnera_entar_izvrsnosti

Centar izvrsnosti predstavlja proizvodni tim sastavljen od stručnjaka iz raznih područja, koji će kroz djelovanje Centra zajednički osigurati razvoj i brendiranje turističkog proizvoda s visokom razinom kvalitete turističkih sadržaja i ponude.

Opatija – U sklopu provedbe EU projekta “Mala Barka”, u prostorijama Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održan je osnivački sastanak Centra izvrsnosti.

Centar je osnovala TZ Kvarnera, u svojstvu partnera na projektu Mala Barka, koja će biti njegov voditelj. Centar izvrsnosti predstavlja proizvodni tim sastavljen od stručnjaka iz raznih područja, koji će kroz djelovanje Centra zajednički osigurati razvoj i brendiranje turističkog proizvoda s visokom razinom kvalitete turističkih sadržaja i ponude.

To podrazumijeva i uspostavljanje standarda za buduće manifestacije u području maritimne kulturne ponude. U sklopu današnjeg inicijalnog sastanka Centra izvrsnosti potpisan je Sporazum o osnivanju predmetnog Centra. Članovi Centra izvrsnosti su Irena Peršić Živadinov (TZ Kvarnera), Danijela Perković (PGŽ projekt), Dražen Žgaljić, Robert Mohović (Koordinacija udruga za očuvanje, revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine Kvarnera i Istre, Eko muzej Mošćenička Draga), Tea Perinčić (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka), Nedo Pinezić (član TV TZ Kvarnera), Nedo Mikelić (Rab), Majda Šale (Krk), Ferdinando Zorović (TZG Mali Lošinj), Marijana Biondić (Crikvenica), Nensi Dretvić (Mošćenička Draga / Opatijska rivijera) i Ines Boban Štiglić.

Slovenski partneri osnivaju zasebno svoj Centar izvrsnosti te su sastanku bili prisutni samo hrvatski partneri.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!