Osnovana udruga građana ‘Ladonja – Liburnija’ @ Opatija

Novoizabrani predsjednik udruge prof. dr. sc. Elvis Mujačević istaknuo je kako udruga građana “Ladonja” ima za cilj promicanje civilnog društva i aktivnije sudjelovanje građana u oblikovanju životne sredine Liburnije.

Opatija – U dvorani opatijske vile “Antonio”, prošle srijede, održana je osnivačka skupština udruge građana “Ladonja- Liburnija, zajedno za još bolju Liburniju”. Pred stotinjak okupljenih građana, predstavljen je dnevni red skupštine nakon čega su jednoglasno donesene odluke o usvajanju Statuta i imenovanju tijela udruge. Tako je za predsjednika udruge izabran prof. dr. sc. Elvis Mujačević, a za članove predsjedništva Alek Zgrabljić i Rozana Tolić.

Za glavnog tajnika udruge izabrana je Snježana Vinketa dipl. iur., a članove tajništva Ivana Zucalo, mag. oecc., Velina Vrckovic mag. oecc. i Andreja Lugarić mag. oecc.. Za članove središnjeg odbor udruge izbrani su Alen Lazarin, Božidar Bungur, Gabi Matković, Jadranka Škunca, Ivan Benaš, Dolores Matijević, Denis Caro, Duško Dragičević, Patrizia Klausberger, Leonid Holjar, Igor Škrobonja i Nela Čop.

Novoizabrani predsjednik udruge prof. dr. sc. Elvis Mujačević istaknuo je kako udruga građana “Ladonja” ima za cilj promicanje civilnog društva i aktivnije sudjelovanje građana u oblikovanju životne sredine Liburnije. Posebno se osvrnuo na prava socijalno ugroženih skupina te istaknuo kako će se zalagati za kvalitetniji odnos zajednice i lokalnih vlasti prema istim. Također, nada se da će kao novoizabrani predsjednik ustrajnošću i predanim radom ispuniti sva očekivanja i zadaće stavljene pred njega tijekom mandata.

Skupu se obratio i predsjednik stranke “Ladonja”, županijski Vijećnik Ivo Uccio Miletić koji je zahvalio okupljenima na podršci tijekom parlamentarnih izbora i napomenuo kako je ta podrška bitna. Ladonja već dugo godina nastoji građanima omogućiti kvalitetnije sudjelovanje u lokalnoj vlasti i odlučivanju pri donošenju važnih odluka za sredinu, što danas nažalost nije praksa. Nada se kako će novoosnovani Liburnijski ogranak kroz aktivnosti i projekte omogućiti pripadnicima lokalne zajednice kvalitetniji život i bolju povezanost, pogotovo kad se ukaže potreba za utjecanjem na nekvalitetne odluke “nedodirljive kaste”, gdje se osvrnuo na današnje trendove u lokalnoj samoupravi.

Skupu se također obratio i Vlado Ivetić, potpredsjednik Županijske skupštine. Prisjetio se samih početaka Ladonje i nevjerice vladajućih struktura u Istri kada je Ladonja osvojila većinu u Vijeću “jedne male” Općine Tinjan. Tada smo dokazali smo da je to moguće! Ivetić se osvrnuo i na štetnost nepotizma koji je cijelo vrijeme prisutan u svim vladajućim strukturama, SDP-u, HDZ-u, a o IDS-u da i ne govorimo.

Na kraju izlaganja gostiju, novoizabrani predsjednik prof. dr. sc. Elvis Mujačević i glavna tajnica Snježana Vinketa dipl. iur., zahvalili su se okupljenima na odazivu i time zaključili dnevni red Osnivačke skupštine, čime je službeno osnovana Udruga.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!